Uniós támogatás

2022.04.14. 20:00

Több mint hárommilliárd forint jut vízfejlesztésre

3,2 milliárd forint összegű uniós támogatási szerződést írt alá a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt., így megkezdődhet a dunántúli víz­ellátás nagyszabású fejlesztésének előkészítése.

Góz Lilla

A jelenleg a tervezési szakaszba lépő beruházásnak köszönhetően a következő évtizedben bővül a meglévő ivóvízbázisokon lévő víztermelő létesítmények száma Somogy, Zala és Veszprém megyében. Ezzel nemcsak a Balaton felszíni vizeit tehermentesítik, de hamarosan lehetőség nyílik a meglévő karsztvízbázisok jobb kihasználására, és a Mura folyó is szerepet kap a vízellátásban. 
A fejlesztést a kormány kiemelt projektté nyilvánította. A beruházásnak köszönhetően a teljes régió ivóvíz-ellátottsága javul. Az újonnan épülő létesítményeket a tervek szerint a meglévőkkel együtt egységes, IoT-alapú rendszerben működtetik majd, vagyis távolról is irányíthatóvá és optimalizálhatóvá válnak. A fejlesztés 181 település 320 ezer állandó lakosát, a főszezonban a tóhoz látogató közel egymillió embert érinti. G. L. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában