Gokart

2022.04.24. 15:53

Új pályán élvezhetjük ki a sebesség mámorát

Új gokart pálya nyílt Kaposvár közelében. Akit a sebesség és a benzin gőz hajt, annak kiváló lehetőség nyílt Taszáron, a volt laktanya egyik épületénél kiélni magát és a lovak közé csapni.

Szőke Krisztián

Forrás: MW

Ha azt mondjuk gokartozás, akkor szinte mindenkinek a Fusion gokart jut az eszébe vagy a Katica Tanyán található elektromos gokart. Viszont április 22-én megnyitotta hivatalosan is kapuit a PozsiSebi Gokart pálya. Mielőtt kocsiba pattannál, hogy átélhesd a Forma 1 miniatűr világát, előtte telefonálj és foglalj időpontot!
 

Forrás: MW

 

– Mindig is az volt az álmom, hogy legyen egyszer egy saját gokartpályám, – mondta Pozsár Attila, pálya tulajdonos. Maga a kivitelezés nem volt egyszerű, a fantáziát Taszáron a régi laktanya alakulat-terét formálták és formálják át folyamatosan. Nem volt könnyű dolguk, mert az amerikai kivonulás, 2004 június 30-a után hatalmas szemétkupac maradt. 

– Kiindulópont csak annyi volt, hogy szeretek gokartozni – tette hozzá Attila nagy lelkesedéssel. Minden más beszerzést igényelt. Az autók Ausztriából, a Hubikart márkától vannak és erejüket tekintve egy 6,5 lóerős 200 köbcentis Honda motor adja át a hajtást a kerekeknek. Ezeknél a járműveknél nincsenek hatalmas költségek, ha időben átesnek a fontosabb szervizeken. Viszont mivel mindenki szereti nyomni a gázt, és valljuk be őszintén szeretjük csúsztatni is az autót, így a gumik cseréje sűrűbben történik. 

Ehhez kell az is, hogy néhány kör alatt felmérjük az ideális ívet és féktávokat, hogy a maximumot tudjuk hozni a járgányokkal. Inkább gyorsasági versenyre alkalmas mintsem egymás előzgetésére, persze, ha elég bátor és szemfüles a vezető, akkor azt is lehet. 
A pálya 3 visszafordítóval, 2 egyenessel és néhány kisebb, gyors kanyarral van tűzdelve. Teljesen még nincs kész,  jövőben szeretnék növelni a pálya méretét. 
– Most körülbelül 250 méter a pálya hossza és bővítenénk összesen 500 méterre, – mondta Sebők József társ tulajdonos.  Így még hosszú egyenesek és taktikás kanyarok színesítenék a gokartozás élményét. 
A meglévő 250 méteres aszfaltcsíkot nagyjából 33 másodperc alatt lehet körbeautózni. 

 

Forrás: MW


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában