Fotók

2022.04.06. 17:30

Virágzik a kéthelyi tojásfa

Színesebbnél-színesebb tojások kerültek fel Kéthely központjában egy kiszáradt szilvafára. Hagyomány már, hogy település központja húsvéti díszbe öltözik, de az elmúlt két évben a koronavírus járvány miatt szünetet tartottak.

Góz Lilla

 

Az egész falut megmozgatta a tojásfa díszítés, kedden és szerdán körülbelül tízezer hungarocell, tyúk, emu, liba strucc, faragott és textil tojást került a szilvafára. – Minden évben egy helyi lakos felajánlhatja kivágásra szánt fáját, amelyet a falu központjában állítunk fel és húsvétra ünnepi díszbe öltöztetjük a kéthelyiekkel – mondta Molnár Balázs Kéthely polgármestere. 

Hozzátette: nagyon örülnek, hogy két év kihagyás után újra tojásfát állítottak, amelyet a korábbi években több tízezren csodáltak meg és sokan hoztak tojásokat is, amelyeket felaggattak a fára. 

Fotó: Bánkúti Sándor 

A húsvéti hétvégén benépesül a falu központja nyuszival, kisbáránnyal és kecskegidával is találkozhatunk, valamint nyúljelmezbe öltözött emberek járkálnak majd a látogatók között, hogy jókedvre derítsék őket. 

Fotó: Bánkúti Sándor 

Idén is  hímes óriástojások és szalmából készül nyúl kapott helyet a központban. 

Fotó: Bánkúti Sándor 

Egy locsolásos szelfipontot is kialakítottak, valamint egy acél vázas alagutat is készítettek, amelyet világító tojások díszítenek.

Balatonszemesen is lesz idén tojásfa a település központjában. A helyi általános iskolások és óvodások a napokban festik, készítik a színes tojásokat, a több száz darab díszt április nyolcadikán, pénteken teszik fel a tojásfára. 

Forrás: Bánkúti Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában