jövőkép

2022.05.17. 20:00

A jövőjüket építik a diákok a múlt megidézésével is

Az Európai Szakképzési Hét keretében hétfőn vándorkiállítás nyílt a KSZC Lamping József Technikum és Szakképzőiskolában.

Harsányi Miklós

 Gazdag rendezvénysorozatot szerveztek a házigazdák: a somogyi diákokat szerdán pályaorientációs napra hívják, s pénteken az iskola alapításának 35. évfordulóját ünneplik. 
A megyei építész kamara szervezésében vándorkiállításra hívták az érdeklődőket hétfőn, ahol csaknem hatvan tablón mutatják be az elmúlt évtizedek építkezéseit. A látogatók tervrajzok, fotók és látványképek segítségével kapnak ízelítőt az elmúlt időszak építkezéseiből. 


Paksi András Csaba, a kamara elnökségi tagja és Agócs Attila, a technikum igazgatója nyitotta meg a tárlatot, s ezután Jövőt építünk címmel a díjnyertes kaposvári Szent Család Katolikus Óvoda tervét mutatta be Lomnici Zsófia és Nagy Zoltán építész. 


– Igyekszünk minél sokoldalúbban bemutatni az iskolánkban zajló képzést – mondta érdeklődésünkre Agócs Attila igazgató. – A diákok a pályaorientációs napunkon az építész, az épületgépész és a faipari szakmán kívül a környezetvédelem és a vízügyi oktatásban rejlő lehetőségeket is megismerhetik majd. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában