Madarak és fák napja

2022.05.10. 17:00

A kódfejtés után szabadultak a fészekből a diákok

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A helyesírásra, a matematika-, a környezetismeret-, a hittan- és a zenei tudására is szükségük volt azoknak a diákoknak, akik részt vettek a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola Komplexika elnevezésű vetélkedőjén kedden. 

Forrás: Lang R.

A Madarak és fák napi versenyen a város iskoláiból 10 négyfős csapat vett részt, akiknek az állatokhoz és a növényekhez kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk.

A verseny első részében a tanulók egy madárhoz kapcsolódó projektmunkát készítettek el, majd bemutatták a zsűrinek. Ezután egy úgynevezett szabadulószobában kellett időre megoldaniuk több játékos feladatot és csak úgy jöhettek ki a teremből, ha megfejtették a kódot. 

Forrás: Lang R.

Gáspárné Szántó Ildikó a református iskola igazgatóhelyettese elmondta, a vetélkedőt azért is találták ki, mert az intézmény idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját. 

Forrás: Lang R.

A Komplexika vetélkedő első két fordulóját online szervezték meg, a győzteseket a három verseny eredménye alapján választották ki. A csapatok értékes ajándékokkal gazdagodtak. 
 

A verseny végeredménye

1. helyezett: Ezüst Delfinek, Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskola
2. helyezett: Hősök, Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskola
3. helyezett: Környezetvédők, Kaposvári Csokonai V. Mihály Ált.Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában