Túrázás

2022.05.13. 17:00

Arborétumi kirándulás a győztesek jutalma

Észak-balatoni kirándulásra, arborétumlátogatásra indulhat két somogyi osztály hamarosan: az utazás nem kerül pénzükbe, sikeres pályázatukkal nyerték meg a rávalót.

Koszorus Rita

A két somogyi iskolás csoportot is díjazták ugyanis a Folly Arborétum Égig Érő Tanterem Alapítványának „Az én kertem” címmel meghirdetett környezettudatosságot ösztönző rajz- és videópályázatán. 
Tizenkét általános iskola tizennégy osztályából összesen negyvenhat pályázatot küldtek be az észak-balatoni arborétum és borászat környezetvédelmet, környezettudatosságot ösztönző pályázatára. 
A három balatoni megye, Veszprém, Zala és Somogy általános iskoláinak osztályai nevezhettek két kategóriában a társaság pályázatára. 
Somogy megyéből több osztályt is díjazott a zsűri, közülük kettő első helyen végzett: a kaposvári Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola 1. b osztálya győzött az I. kategóriában, a szennai Fekete László Általános Iskola 5. osztálya pedig a II. kategóriában lett 1. helyezett. 
A díjazott osztályok nyereménye egy osztálykirándulás, amely keretében ellátogathatnak az idén 117 éves, öthektáros badacsonyörsi Folly Arborétumba. Ráadásul a zsűri döntése értelmében a többi osztály és két kísérőtanár is egy-egy csoportos belépőt kapott az arborétumba. Koszorus Rita 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában