Jégvihar után

2022.05.26. 07:37

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyorssegélyt ad Kaposvárnak

Ötmillió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet a szerda délutáni vihar okozta károk helyreállítását Kaposváron.

Sonline

Fotó: Muzslay Péter

A karitatív szervezet még szerda este jelentette be, hogy gyorssegélyt biztosít a somogyi megyeszékhely számára a példátlan viharkárok felszámolásának megsegítésére. 

Mint arról a Sonline.hu is beszámolt szerda késő délután egy szupercella csapott le a megyére, helyenként dió és teniszlabda nagyságú jegekkel. Az extrém időjárás jelentős károkat okozott Kaposváron és környékén: épületekben, járművekben, kertekben tett kárt. 

Kaposváron a városháza ablaka is betört a hatalmas jegektől, amelyről Szita Károly, Kaposvár polgármestere posztolt közösségi oldalán. A városvezető arról is beszámolt, hogy a vihar csillapodását követően szinte azonnal megkezdték a kárfelmérést a városban. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: Az első helyszíni jelentések szerint a példátlan vihar okozta károk a több milliárdos nagyságrendet is elérhetik.  A Segélyszervezet  a katasztrófát követő órákban 5 millió forintos azonnali gyorssegítséget ajánlott fel, helyi intézménye a szervezet humanitárius szakértőivel megerősítve pedig megkezdi a segítségnyújtást. A Segélyszervezet www.segelyszervezet.hu honlapján, illetve a 11705008-20464565 számlaszámán „Kaposvár” cél megjelöléssel országos adománygyűjtést indított a károsultak támogatására.

A megyében több helyről jelentettek rendkívüli időjárást, így Kiskorpádon, Kaposmérőn, Kaposfőn is lecsapott a jégvihar. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában