Év borásza

2022.05.09. 14:00

Borkonzult neveztek ki a verseny közben

Harminchatodik alkalommal rendezte meg szombaton a körzet borversenyét a Somlói Borlovag- és Pálinkarend Rinyamenti Klubja és a Nagyatádi Kertbarátok Egyesülete Nagyatádon.

Györke J.

Ormai István polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a gazdák nagyszerű dolgot visznek véghez munkájukkal, hiszen a nedűkkel, a szőlőtermeléssel értéket teremtenek és megőrzik őseink hagyatékát. A 36 év alatt sokkal jobb és kezeltebb borok születtek. Dicséret illeti a mindenre odafigyelő és kitartó szőlőművelőket és helyi „borgyártókat”. A versengésre 82-féle borral neveztek a gazdák, boraik kétharmada arany minősítést kapott – mondta el Bokor János, borlovag-elnök. 
Simon János, a Somlói Borlovagrend elnöke is elismerően szólt a jól szervezett rinyamenti csoport munkájáról, majd a Somló és Környéke Borút Egyesület elnökeként a Somló hegyért és a térségben élő emberekért végzett kiemelkedő munkásságáért Bokor Jánost a térség konzuljává nevezte ki. Fillér Józsefné borlovagot tiszteletbeli konzuli címmel ruházta fel. 
Valamennyi versenyző az oklevelek mellé értékelő lapot kapott, amelyeket Vadai Mihály borász és felesége adott át. A legjobbak közül kiemelkedtek és külön díjazásban részesültek az év legjobb fehérbora kategóriában Tüscher Guido (vegyes fehér), Butor Sándor (az év legjobb vörösbora), Bokor János (vegyes vörös, az év legjobb rozébora). A vendégek közül Hernesz Imre, ifj. Koleszár Lajos kapott díjat. Az év borásza Butor Sándor lett. 
Új díjat is alapítottak a nemrég elhunyt Vránics István emlékére. Ezt az elismerést az idén Tüscher Guido érdemelte ki. Györke J. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában