Bringaláz

2022.05.17. 17:30

Bringás reggelivel ugorhattak neki az év kerékpárútjának

Reggelivel várták a kerékpárosokat kedden reggel Kaposváron a Kossuth téren és az Izzó utcában.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az önkormányzat harmadik alkalommal csatlakozott a Bringás reggeli akcióhoz, amelynek a célja, hogy felhívják a figyelmet arra, egészséges két keréken közlekedni.

Volt, aki rollerrel, más kerékpárral érkezett a kaposvári Kossuth térre, egy édesanya pedig háromkerekű kerékpárt tolt futva, a járműben mosolyogva élvezte az utat gyermeke. Horváth Péter minden nap kerékpározik, szabadidejében felfedezi a környékbeli tájakat, de munkába is bringával közlekedik. – Évente mindössze talán három nap van, amikor nem tekerek – mondta a kerékpáros.  Sokkal könnyebb parkolni vele és mellette még mozgok is.

Nemes Kiss Gabriella szintén két keréken indult munkába. – A rádióban hallottam az akcióról és azért jöttem erre, mert szerettem volna egy kerékpáros kisokost, amelyből minden felszerelésről tájékozódhatok – mondta el a bringás. A kerékpárosokat a szórólapok mellett reggelivel is várták, alig egy óra alatt száz bringást regisztráltak a Kossuth téren. 

Fotók: Lang Róbert

Kaposvár harmadik alkalommal csatlakozott a Bringás reggeli kezdeményezéshez. – Kerékpáros lázban ég Kaposvár, alig több mint egy hete rajtolt el a Giro d'Italia, és múlt héten vehettük át Mosóczi László államtitkártól az elismerést, miszerint a desedai kerékpárút lett az Év Kerékpárútja – emelte ki Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere. Hozzátette: a városban több helyen zajlanak kerékpárút fejlesztések. – Az a célunk, hogy a lehető legtöbb munkavállaló számára tegyük lehetővé azt, hogy minél könnyebben juthasson el munkába kerékpárral – jegyezte meg Pintér Rómeó. 

Kiemelte: a kerékpáros szemlélet  népszerűsítésével és az infrastruktúra fejlesztése révén szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a kaposváriak olyan életmódot válasszanak számukra, amellyel 2030-ra a város legyen a legegészségesebb városok egyike. Évről évre egyre több városlakó közlekedik kerékpárral, a néhol nem egyszerűen teljesíthető domborzati viszonyok ellenére is mindenhol találkozhatunk velük – mondta el az alpolgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában