Rajzszakkör

2022.05.21. 12:00

Diákmunkákon a tantárgyak

Tizenöt rajzszakkörös fiatal vett részt a Nemzeti Tehetség Program pályázatán, amelynek lezárásaként egy képzőművészeti kiállítás nyílt csütörtökön a Klebelsberg kollégiumban.

Turbéki Bernadett

A 2021–2022-es tanévben hatvan órában valósult meg a projekt, amelynek keretében többféle technikával, többféle témát dolgoztak fel a fiatalok. Készültek 3D-s képek digitális technikával és térbeli alkotások papírhajtogatással. 


– A projekt a természettudományok és a képzőművészet összekapcsolódásáról szólt – mondta Kurucz Miklós, a kollégium művésztanára, aki egy saját témát is belevitt a projektbe, amelyet a diákokkal közösen valósítottak meg. – A matematikát, biológiát, fizikát és a földrajzot vettük alkotásaink alapjául. A fiatalok dolgoztak egyénileg és csoportosan is – tette hozzá Kurucz Miklós


– Azért fontos a rajszakkör, mert itt kifejezhetjük magunkat többféleképpen, ha van egy megadott téma, azt is különböző technikákkal, azoknak kombinálásával valósíthatjuk meg – mondta Takács Bálint
A kiállított képek között festmények, rajzok, pasztell-, és digitális alkotások kaptak helyet. Turbéki Bernadett 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában