Balatoni Bringakör

2022.05.23. 07:00

Erre a nyárra tovább gyarapodott a felújított kilométerek száma

Végre megérkezett már a jó idő és a bringázás szezonja. Ehhez egyre többen választják helyszínnek a Balatont, ahol a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. jelentős fejlesztéseket hajtott végre a Balatoni Bringakörön.

Sonline

Forrás: nif.hu

Forrás: nif.hu

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló kerékpáros fejlesztések kiemelt jelentőséggel bírnak, közölte a társaság szerkesztőségünkkel. Mind közül a leglátványosabb előrehaladást a 205 kilométer hosszú Balatoni Bringakörön tapasztalhatják majd a kerékpározók az idei szezonban.

Akarattyán már elkészültek a fejlesztések. 
Forrás: nif.hu

A Bringakör komplex fejlesztése 2019 áprilisában kezdődött. Az elmúlt években több szakasz megújult, sok részen pedig jelenleg is folynak a felújítások, melyek ősszel befejeződnek. Ennek eredményként a tavalyi évhez képest az idei szezon kezdetére további 40 kilométeren újult meg a Bringakör.  Májusig 108 kilométeren, az év végéig pedig összesen 114 kilométeren haladhatnak korszerűbb úton, kényelmesebben a bringások a Balaton körül.

Jelenleg az útvonal 6,2 kilométeres szakaszán zajlik a kivitelezés. Az év végére így összesen 47,4 kilométeren újítják fel az útvonalat, 51,7 kilométeren pedig felfestik a burkolatjeleket és tájékoztató-, valamint KRESZ táblákat helyeznek ki. 

A NIF 2019-ben megkezdett fejlesztéseinek eredményeként az év végére mintegy 15,1 kilométeren tekerhetnek a kerékpárosok biztonságosabban, az autós forgalomtól elválasztva az újonnan kiépített kerékpárúton.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a meglévő körtúra lényegesebben komfortosabbá válik.

A Bringakör kiindulópontja Balatonalmádinál van, de a Budapest-Balaton biciklis útvonal Balatonakarattyán csatlakozik be a balatoni kerékpárkörútra. A déli part Balatonakarattyától Balatonboglárig tartó fejlesztése tavaly év végén befejeződött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában