Lehetőség

2022.05.19. 16:00

Felmérést készít a KSH, most kérdezők jelentkezését várják

A Központi Statisztikai Hivatal május 26. és július 10. között az emberek lakóhelyére és tanulmányaira vonatkozó felmérést végez.

Harsányi Miklós

A Népességmonitor elnevezésű felmérés egy európai kutatássorozat része, melynek célja az egyes regiszterekből származó adatok minőségének ellenőrzése, valamint a hivatalos statisztikai adatgyűjtések fejlesztése. 


– A felmérést a kiválasztott, összesen kilencvennégy településen egy időben valósítják meg – derült ki a KSH tájékoztatójából. Az adatszolgáltatást a statisztikai hivatal által kijelölt személyek az időszak elején egy internetes kérdőív megválaszolásával teljesíthetik, vagy később egy kérdezővel lefolytatott személyes vagy telefonos interjú során. Az érintett személyek értesítése és válaszadásra felkérésre postai úton történik. A kérdezői feladatok ellátására alkalmas, megfelelő tapasztalattal rendelkező személyeket keresnek a kijelölt körzetekben. Fontos tudni, hogy a feladat megbízási jogviszony keretében végezhető június tizedike és július tizedike között. S jogviszonyt csak azokkal tudnak létesíteni, akik az öregségi nyugdíj korhatárát nem töltötték be. 


Hétköznapi és hétvégi munka vállalása, jó kommunikációs készség s tabletkezelés – többek közt ezt várják el a kérdezőktől. A terepmunka-tapasztalat előnyt jelent, s szükség van folyamatos elérhetőségre a munkavégzés időszaka alatt, illetve elvárás a saját e-mail-cím megléte, s költségtérítéssel a gépjármű-, illetve mobiltelefonhasználat vállalása is. A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint az érdeklődők a jelentkezési lap kitöltésével május 20-ig regisztrálhatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában