Elhagyott értékek

2022.05.12. 20:00

Gazdátlan telefonok és iratok a vonaton

Közös adatbázisba kerültek a MÁV–Volán-csoport vonatain és autóbuszain elhagyott tárgyak, melyek tulajdonosai az éjjel-nappal elérhető Mávdirektnél érdeklődhetnek. 

H. M.

– Somogyban a vasúton tavaly 23, az idén május elejéig 11 tárgyat adtak le – tájékoztatta lapunkat a MÁV kommunikációs igazgatósága. – A tárgyakat nem az elveszítésük helyén adják le, hanem a vonat végállomásán. Ebből következően a tárgyak többségét nagy pályaudvarokon adják le, melyből Somogyban kevesebb van. 
A Volánbusz járatain tavaly összesen hét, az idén eddig hat tárgyat találtak meg. 
A vasút tájékoztatása szerint országosan a vonatokon, a buszokon és az állomásépületekben a többi közt telefonokat, pénztárcákat, bankkártyákat, táskákat, okmányokat és könyveket felejtenek az utasok, s ezeken kívül szemüveget, esernyőt és kulacsot is. Az elveszett tárgyakat általában a jegyvizsgálók, az autóbusz-vezetők, a takarító személyzet vagy az utasok találják meg és adják le a vasút-, illetve az autóbusz-állomások forgalmi irodáiban, ahol a tárgyakat nyilvántartják. H. M. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában