Egyház

2022.05.12. 16:00

Interaktívan könnyebben terjed az örömhír az otthonban is

Lőrincz S.

Marics József egykori plébános nyugdíjazását követően rendszeresebben találkozik a Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon lakóival Csendes Sándor a berzencei Szent Kereszt Felmagasztalása-templom plébánosa. Nemcsak a misék, hanem az egyházi ünnepek is különös izgalommal töltik el ilyenkor az otthonlakókat, akik legutóbb a húsvéti ünnepkör kapcsán hallhatták Sándor atya tanítását a feltámadás misztériumáról, illetve arról, hogy milyen erős fogódzót jelent a hit a keresztény embernek. Ezúttal az úgynevezett „támogatott lakhatásban” élőkkel osztotta meg gondolatait a nagyközség plébánosa, s tette mindezt interaktív módon. 
Mint mindig, most is nagy figyelemmel, emelkedett lélekkel hallgatták a plébános gondolatait a szociális ellátórendszerben élők, akik újabb aspektusból kaptak képet s hit­élményt a transzcendens világról, az ember porszemlétéről, Isten örömhíréről, a vallásgyakorlás jelentőségéről. 
A találkozó közös imával zárult, melyet a plébános, a szociális otthoni munkatársak és ellátottak közösen mondtak. 
Lőrincz S. 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában