Jégvihar Somogyban

2022.05.26. 09:34

Jelenleg is dolgoznak a viharkárok felszámolásán

Kétszáztizenkét segélykérő hívás érkezett a megyei műveletirányítási központba viharkárok miatt csütörtök reggelig. A Barcs-Nagyatád-Bárdudvarnok-Kaposvár vonalon útra dőlt fák akadályozták a forgalmat. Több településen azonban a jég rongálta meg a lakóházak tetejét. A károk felszámolása jelenleg is folyamatban van.

Sonline

Fotó: Muzslay Péter

Sok munkát adott a szerda esti vihar a somogyi hivatásos és önkéntes tűzoltóknak: csütörtök reggel hét óráig 90 esetet sikerült felszámolnia az egységeknek. Főként kidőlt fák eltávolításában kérték a tűzoltók segítségét a megyében. 

Szerdán délután 212 riasztás érkezett a vihar miatt. 
Forrás: SMKI

Jelenleg még nyolcvanhárom káreset felszámolása van folyamatban, közölte szerketsztőségünkkel a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazatóság szerkesztőségünkkel. A legtöbb bejelentés Kaposvárról érkezett, de Segesdre, Mikére, Jákóra és Kiskorpádra is várták a tűzoltókat. A jég több palatetős lakóépület tetejét megrongálta Kiskorpádon és Jákóban, ahova siófoki és marcali hivatásos tűzoltókat rendeltek át az éjszaka folyamán. 

A Kaposvár-Barcs-Bárdudvarnok-Nagyatád vonalon csapott le a szupercella.
Forrás: SMKI

Munkájukat nagybajomi és böhönyei önkéntes tűzoltók, valamint helyi ácsok segítették: házról házra járták a település utcáit, eltávolították a jég által megrongált pala- és cserépfedést, és közreműködtek a tetők ideiglenes lefóliázásában. 

Segesden útra dőlt fák nehezítették a közlekedést. 
Forrás: Kadarkút ÖTP

A beázott házak lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztetek, valamint Kiskorpádon a kultúrházban töltötte az éjszakát egy család. A két településen jelenleg is tart a károk felszámolása, a beavatkozó állomány létszámát dombóvári és keszthelyi hivatásos tűzoltókkal növelte az igazgatóság.  

Fotó: SMKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában