Családi nap

2022.05.15. 15:30

Jó ízűen falták a friss fánkot a jádi lurkók

Mintegy 350 millió forint pályázati pénzből korszerűsítik több somogyjádi utcában is a csapadékvíz-elvezető rendszert, hangzott el a beruházási programhoz kapcsolódó környezetvédelmi lurkó családi napon szombaton.

Sonline

Fotó: TIBOR KOVACS

 A munkálatok hétfőn kezdődnek majd el a településen és várhatóan egy év múlva fejeződnek be. A rendezvényen Móring József Attila Marcali és térségének országgyűlési képviselője elmondta, Somogyjád folyamatosan fejlődik, több beruházás is lezárult az elmúlt időszakban a településen. Kiemelte, a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése azért vált fontossá, hogy a falu mélyebben fekvő utcáiban ne okozzon gondot a nagy mennyiségű eső és a villámárvizek. 

Lőrinczné Kiss Ilona Somogyjád polgármestere lapunknak elmondta, az elmúlt időszakban több utcát is felújítottak a faluban. A Béke és a Táncsics utcát 30, a Szabadság utcát 28 millió forintból korszerűsítették. A beruházáshoz a Magyar Falu Programban nyertek támogatást. A polgármester hozzátette, az óvoda fejlesztésre és bölcsőde építésre 250 millió forintot nyert település.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában