Tisztaság

2022.05.19. 17:01

Jól seperne az új kaposvári seprőgép

Két utcaseprőgépet láthattak a kaposváriak csütörtökön délután a Kossuth téren.

Turbéki Bernadett

A kisebb, 2 köbméteres tartállyal a belvárosi területek, járdák tisztán tartására, a nagyobb, 5 köbméteres az úttestek rendbe tételére alkalmas. A fóti Agrolánc Kft. forgalmazóként hozta el bemutatni a Franciaországban és Hollandiában gyártott gépeket.  

Fotók: Lang Róbert

– Kaposváron egyre kevesebb a munkanélküli és a közmunkások száma, ezért kevesebben tudnak részt venni a közterületek takarításában – mondta Szita Károly polgármester. – Emiatt gondoltunk arra, hogy gépesítenénk ezt a tevékenységet, mert a rend és a tisztaság fenntartását fontosnak tartjuk a városban.  A bemutatottakhoz hasonló takarítógépet szerezne be a város, ám az erre vonatkozó közbeszerzési eljárást még ezután kezdik meg. Jó esetben egy év múlva láthatjuk a város utcáin is valamelyik seprőgépet, amelyek közül kettőnek a hatékonyságát próbálták ki csütörtökön: a modellezett hulladékot szempillantás alatt szippantották fel a járdáról.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában