Szezonnyitó ülés

2022.05.31. 10:42

Júliusra rendeződhet a munkaerőhelyzet a Balatonnál

A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete (KISOSZ) hagyományos szezonnyitó ülésén a legaktuálisabb kérdésekről esett szó Balatonszárszón.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

A vendéglátók nagy reményekkel vágnak neki az idei nyárnak, ám nem lesz ez a szezon sem problémáktól mentes, hangzott el a tanácskozáson. Érezhetően hatással volt forgalmukra a SZÉP kártya zsebek közötti átjárhatóság bővítése, de problémát fog jelenteni számukra a júniustól kötelezővé váló adatszolgáltatás is. Kertész Rezső megyei elnök elmondta: a Balatonnál sok esetben hatvan vagy éppen hetven éves vállalkozók dolgoznak, akik számára ez szürke terület.

Fotók: Kovács Tibor

A megyei elnök arról is beszélt köszöntőjében, hogy most már évek óta állandó a munkaerőhiány a Balatonnál a szezon kezdetén, de azt is tapasztalják, hogy júliusra sikerül betölteni az üres álláshelyeket. A tanácskozáson adózással, foglalkoztatással és nyári ellenőrzésekkel kapcsolatban is információkat kaptak a vállalkozók. 

 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában