Giro d'Italia

2022.05.05. 10:57

Kaposváron a virágágyások is versenyszínbe öltöztek

A somogyi megyeszékhely gőzerővel készül a Giro d'Italia kerékpáros körverseny kaposvári etapjára. Csütörtök reggel már a növényzet is rózsaszínbe borult a városban.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

Az utak állapotának javítását és a szükséges kátyúzásokat már időben elvégezték, most a Giro d´Italia kerékpáros versenyt uraló rózsaszín színvilágba öltözik Kaposvár a hétvégére. A verseny kaposvári szakaszának útvonalán már megkezdték a virágágyások átültetését. 

Rózsaszínben pompáznak a virágágyások Kaposváron a Giro d'Italia tiszteletére. 
Forrás: Lang Róbert

A Fő utca és az Irányi utca sarkán, az Európa Parkban, a polgármesteri hivatalnál, a Noszlopy utcában, valamint a sétáló utcán található ládákban cserélik le a növényeket a napokban. A belvárosban rózsaszín virágú begóniát, sétányrózsát, kakastaréjt és édesburgonyát ültetnek a dolgos kezek.

Dekorációként egy kerékpár is az Áchim András utcai körforgalmat díszíti. 
Forrás: Lang Robert Kaposvar

A virágátültetés csak egy intézkedés a sok közül, amelyek a kaposváriak életét befolyásolják a Giro okán. A verseny miatt a belvárosban és a városkörnyéki utakon lezárások várhatók, parkolóhelyek és közlekedési útvonalak lesznek elzárva, valamint vásár és piac sem lesz ezen a napon. Ezekről ide és ide kattintva olvashatsz!

A kerékpáros körverseny harmadik magyarországi szakaszán vasárnap teker a mezőny. Kaposvárról indulnak majd a versenyzők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában