Segítség a bajban

2022.05.27. 16:41

Kárenyhítési alapot hoz létre Kaposvár

Góz Lilla

– Száz kilométer per órás sebességet meghaladó szél és a diónyi nagyságú jegek komoly nagy pusztítást végzett a fél órán át tartó vihar Kaposváron – mondta el pénteken, a természeti csapás kapcsán tartott sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester. 

–  Száz ingatlan teteje még lyukas, harminc helyen zajlik a fóliázás, a város ezer négyzetméternyit vásárolt a károsultaknak – mondta el a polgármester. Több tíz millió forintból kárenyhítési alapot hozunk létre – mondta el Szita Károly

Hétfőn tájékoztatják a lakosságot, hogy hogyan és ki igényelheti a támogatást, amely kiemelten a családok és idősek lakhatás gondjaira koncentrál. 

Kérdésünkre azt is elmondta, hogy a Kodály iskola és a Bárczi kollégium is számíthat a tankerület mellett a város segítségére is, továbbá bíznak abban, hogy állami vis major támogatásban is részesülnek a megrongálódott közintézmények miatt. 

 

Kiemelte: az Ökumenikus Segélyszervezet öt millió forintot ajánlott fel már szerda este a kárrendezésre, a Stavmat vállalat tetőlécet, az Investment Kft. pedig fóliával, munkaerővel segíti a helyreállítást. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában