Borverseny

2022.05.10. 10:00

Két év után újra várják Györökre a borokat

Két év kihagyás után idén május 25-én újra megrendezik a Komáromi Ferenc emlékversenyt, melyet a Somogyi Hírlap és a Sonline.hu is támogat.

Góz Lilla

Legutóbb, 2019-ben 156 minta került a négy bizottság szakértői elé, s idén is legalább ennyit várnak. Több mint egy évtizede rendezte meg az első borversenyt Komáromi Ferenc szőlősgyöröki borász. A hagyományt családja a halála után is ápolja. – Édesapám szeretett volna bemutatkozási lehetőséget kínálni a helyi és környékbeli hobbiborászoknak, kapjanak visszaigazolást boraikról – mondta el Komáromi Nikolett

Hozzátette: a koronavírus miatt két évet ki kellett hagyniuk. A tizenkettedik alkalommal megrendezett versenyt idén is a Somogy Megyei Önkormányzat, a Somogyi Hírlap, a helyi önkormányzat és helyi hegyközség támogatásával rendezik meg. – Május 25-én lesz a borverseny, a mintákat május 20-án, 21-én és 23-án lehet leadni a Szent Anna Borházban – mondta el Komáromi Nikolett. Hozzátette: fehér-, vörös- és rozéborokkal lehet nevezni évjárati megkötés nélkül. 2019-ben a megye minden részéről és a horvát testvértelepülésről is elhozták boraikat a szőlősgazdák. Június 16-án tartják a borkóstolóval egybekötött díjkiosztót Szőlősgyörökön.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában