Siker

2022.05.05. 17:30

Két somogyi bicikliút a dobogón

Turbéki B.

Fotó: LANG ROBERT

A Kaposvár melletti Deseda tavat megkerülő kerékpárút nyerte meg az Év Kerékpárútja pályázat idei közönségszavazását – jelentette be az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ. A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében kiírt pályázatra csaknem hatvan nevezés érkezett az ország különböző településeiről. A döntőbe került 11 esélyesre több mint 7 ezer közönség szavazat érkezett.

 

 A nyertes Deseda-tó körüli kerékpárút 1964 szavazattal szerezte meg a 2022 Év Kerékpárútja címet a Győr-Pannonhalma és a Barcs-Drávatamási kerékpárutak előtt. A nyertes szakasz a város központjából indul, négy kilométer tekerés után éri el a tavat. A vízparti tekerés további 15 kilométer, amelyet pihenőhelyek színesítenek. A Deseda-kilátóból Somogyország tájaira nyílik kilátás. egy kis északi kitérővel az arborétumot is meg lehet látogatni egy fahídon keresztül, amelyet hamarosan felújítanak. Az Év Kerékpárútja elismerést a Közlekedési Kultúra Napján, május 11-én adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában