Újrahasznosítás

2022.05.16. 14:00

Kukazsákból kisestélyi, lufiból paróka

Andricz G.

A nagybajomi Csokonai-iskolában több évtizedes hagyomány, hogy a tanév végéhez közeledve színpadon mutatkoznak be a diákok. A zsúfolásig telt művelődési házban újságpapírból hajtogatott szoknyában, kukazsákból készített estélyi ruhában, lufiparókában vonult a színpadra tanár és diák a Csokonai-esten. 


– Az újrahasznosítás jegyében állt össze a divatbemutató. A több mint kétórás műsorban szinte minden évfolyam képviselte magát, a tehetséges diákjaink ilyenkor több produkcióban is megmutatják magukat – mondta Varga Csaba magyar szakos tanár, az esemény szervezője. Zumba-bemutató, vidám dalcsokor, színpadi jelenetek, mesék és versek követték egymást, és a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is lehetőséget kaptak bemutatkozni. Kerekesné Pytel Anna az alsóbb évfolyamosokat furulyázni tanítja, az est folyamán ők is megmutathatták, hogy hol tartanak a közös zenélésben. 


A tantestület tagjai is színpadra léptek egy közös éneklés erejéig. – Fontosak ezek az alkalmak a diákoknak, tanároknak és szülőknek egyaránt, hisz azzal, hogy színpadra állítjuk a diákokat, önbizalmukat, tartásukat, és koncentrációs képességüket is észrevétlenül fejlesztjük – mondta a tanár. – A gyerekek mindig izgatottan várják az estet, és szívesen beszámoltak az élményeikről is. 
– Én egy mesét mondtam, amivel a mesemondó versenyen első helyezést értem el a Csokonai-napokon, de már tavaly is nyertem, és szerintem jövőre is indulni fogok – mondta a másodikos Dávid Dalma. 


– Én furulyáztam és az énekkarral is szerepeltem. Kicsit izgultam, de mindkettőt nagyon szeretem – mondta a hasonló korú Kiss Adél. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában