Egyház

2022.05.23. 11:00

Lelki „wellness” és indiai nővér gyógyítgatta a szívünk sebeit

Ismét lelki erőművé változott néhány napra az igézően szép környezetben lévő felsőmocsoládi Kacskovics-Bánó kastély, ahol az Indiából származó, ám Németországban élő Margaritha Valappila nővér Manfred Huber atyával tartott lelkigyakorlatot.

Lőrincz S.

Forrás: MW

Az új evangelizáció nagy hatású képviselője lelkigyakorlatos központot működtet Németországban és mintegy negyedszázada végzi missziós szolgálatát. A világszerte ismert Szent József rendi szerzetes nővér gyakori vendég Magyarországon, és nem először fordult meg Somogyban sem, hogy gyógyító lelkigyakorlat keretében adjon tisztánlátást, reményt és hitet a résztvevőknek – azt nyomatékosítva: sebzettségünk gyógyítható. Az érdeklődő hívek amolyan lelki „wellness” keretében, lelkiismeret-ébresztő előadások, megrendítő tanítások során, illetve az elmélyült imában s az érlelő csöndben kaphattak választ kérdéseikre, de megtapasztalhatták a közös dicsőítésben rejlő erőt is, csakúgy, mint a rózsafüzér és a szentmise ajándékait is. Vagy a bűnöktől való szabadulás felszabadító erejét, hiszen a Kaposvári Egyházmegye több papja is gyóntatott. 
 
 

Személyes az istenkapcsolat 

A lelkigyakorlaton – amelyre az ország számos településéről sereglettek össze gyógyulni vágyó világiak s egyháziak – a nemzetközi hírű karizmatikus szerzetesnővér és előadótársa segített a résztvevőknek nagy lépést tenni előre személyes istenkapcsolatuk megélése, valamint lelki békéjük meglelése terén. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában