Beruházás

2022.05.20. 20:00

Munkaerő kell a siófoki bővítéshez

A beruházások és fejlesztések újabb munkahelyeket teremtenek, az ipari társaságok egy része már a nyári munkaerő-felvételeket készítik elő.

Harsányi M.

Gyártósori alkalmazottakat, hegesztőket, mérnököket és forgácsolókat egyaránt keresnek, s a juttatások között cafeteriát, s ingyenes céges buszjáratot is kínálnak. 
– A szaktudáson kívül a munkahelyi tapasztalatnak nagy jelentősége van a felvételkor – hangsúlyozta Gulyás Árpád, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) általános alelnöke. – A megfelelő gyakorlat garanciát jelenthet az elhelyezkedésre. Sok somogyi cégnek van szüksége az új munkaerőre, a tanév végén számos fiatal kíván majd munkába állni. 


A Suprajit Hungary Kft. siófoki gyárában jelenleg 350-en dolgoznak, s tervek szerint az ősz elején már több mint 400 munkatársat foglalkoztatnak. Józsa Zsófia HR-vezető elmondta: alapvetően kétfajta termék gyártásával foglalkoznak. Az autóipari megrendelőknek mechanikai kábelszerelvényeket, illetve motorikus fejtámlavázakat készítenek és van egy jelentős autóiparon kívüli üzletáguk is a kábelszerelvények piacán. – Az új tulajdonosnak határozott fejlesztési és bővítési elképzelése van – hangsúlyozta. – A cég további piaci növekedéssel számol, s ehhez új munkatársakra lesz szükség.

 A gyártósori munkatársakon kívül szerszámkarbantartók, valamint mérnökök jelentkezését is várják. A somogyiakon kívül Fejér és Veszprém megyei szakemberek is dolgoznak náluk, s a most meghirdetett álláslehetőségekre is várhatóan elsősorban a balatoni régióból jelentkeznek majd. 


Nyolcórás, két műszakos munkarend, valóban emberséges, humánus és családtámogató cégkultúra, saját állományban állandó foglalkoztatás – a társaság többek közt ezt kínálja, s a dolgozók a cég öt ingyenes buszjáratát is igénybe vehetik 40 kilométeres körzetből. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában