Piaci körkép

2022.05.13. 14:00

Piacra csalogattak a tavaszi zöldségek és virágok

Friss retkek mosolyogtak a vásárló a régi vásárcsarnokba lépve pénteken a Kaposvári Nagypiacon.

Koszorus Rita

Fotó: Lang R.

Zöldellő saláták és illatozó újhagymák szegélyezték utunkat, míg az illatos, friss eperhez értünk. Sokan vitték műanyag dobozban, kimérve, de olyan is volt, aki palántaként tette kosarába a növényeket, hogy majd saját kertjében szemezhessen a gyümölccsel.

A magyar eper mellett már volt néhány olyan stand, ahol az import dinnye is felbukkant, igaz még meglehetősen borsos 750 forintos kilónkénti áron árválkodott. De a Kaposvári Nagypiac vásárlóit a tavaszi zöldségek vonzották mágnesként a standokhoz.

A jó időnek hála már szabadtéren is majdnem annyi árus kínálta portékáját, mint egy átlagos tavaszi napon. Csodás illatú virágcsokrok hirdették a kikeletet, gyöngyvirágok lógatták hófehér fejüket, s bazsarózsák utaltak rá, hogy ez bizony a szemet gyönyörködtető szépségek szezonja is. A vásárlók szépérzékének csak a pénztárcájuk vastagsága szabott határt a piacon. 

– Nagyon szeretik a vásárlók az egynyári, olcsóbb növényeket, így a jegecske, az évelő szegfűt, gerberát, batátát, mondta Szabó Ottóné, a Becsehelyi Kertészet munkatársa. Gyakorlatilag virágtengerben úszott a piac szabadtéri része a két épület között, az árusok alig győzték kiszolgálni a vevőket. A muskátlik és petúniák is jól fogytak, de cserjék is gazdára találtak.

Aki pedig nem virágzókat vitt az erkélyre, kertbe, az palántát vásárolt. Nagy volt a sürgés minden standnál, ahol növényeket lehetett vásárolni. – Viszek egy cukkinit és paprikát is kérek, mondta egy asszony, aki szép sorjában rendezte kosarába a kiválasztott palántákat.

Az új csarnokban a baromfis üzletek előtt kígyóztak hosszabb sorok, aki csak tehette beszerezte a  húsleves friss alapanyagát. Ehhez persze már csak a zöldségek hiányoztak, amelyeket szintén jó áron szerezhettek be a vásárlók a kaposvári Nagypiacon.

 

Címkék#piac#eper

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában