Lomtalanítás

2022.05.11. 20:00

Rossz kanapék az utak mentén

Javában zajlik a lomtalanítás a Balaton-parton és a tó vonzáskörzetében: a szolgáltató munkatársai eddig már 46 települést kerestek fel, a héten Balatonbogláron és Kőröshegyen dolgoznak.

Harsányi Miklós

Fotó: K.R.

Sokan régi bútorokat, ágyakat, matracokat dobtak ki, mások zsákokba csomagolt ruhaneműtől, játékoktól szabadultak meg. Számos holmit viszont nem lehet kihelyezni, a szolgáltató nem szállítja el a veszélyes hulladékot, sem a gumiabroncsot, az építési és bontási hulladékot. Az elektronikai hulladékot, így a hűtőt, mosógépet, televíziót és egyéb háztartási eszközöket sem viszik el. 
Kiss-Feil Zsuzsanna, a Pelso-Kom Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunkkal közölte: összesen 56 településen szolgáltatnak. Balatonbogláron és Kőröshegyen lomtalanítanak ezen a héten. Boglárra május 16 és június 8 között is visszatérnek, majd Szőlőskislakon, Balatonszemesen, valamint Bonnyán, Hácson, Kisberényben, Somogyacsán és Lengyeltótiban folytatják a lomok összegyűjtését. A többi településen ősszel szervezik majd a lomtalanítást. Harsányi Miklós 
 

Forrás: Koszorus Rita


Fotó: Koszorus R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában