Motokrossz

2022.05.10. 11:30

Sárdagasztás mesterfokon a zselickislaki katlanban

A hétvégén tartották a Junior Motocross országos bajnokságot Zselickislakon. A NémeTH Motocross suli kilenc tehetséggel mérettette meg magát a többi, kilencvennyolc versenyzővel szemben, és szépen helytálltak.

Trancsik Zsanett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Még tavaly a pandémia után, augusztus huszadikán rendezett a NémeTH Motocross suli egy meghívásos versenyt, így utoljára nyolc hónapja rendeztek megméretést Zselickislakon. 
– Kilenc versenyzővel próbáltuk felvenni a versenyt a többiekkel, és még a délelőtt folyamán megelőlegeztem, hogy a lányoknál is sikerül egy jó eredményt elérni – mondta idősebb Németh Kornél, a verseny főszervezője. – A nagy kategóriában amatőr szinten mentek a srácok és teljesen kiszámíthatatlan volt, hogyan fognak végezni. 

A gyerekek öttől nyolc, nyolctól tizenkettő és tizenkettőtől tizenhat éves korosztályban tudtak versenyezni, onnan pedig a felső határ a csillagos ég. Ezenkívül tizenhattól huszonegy évig a felső junior kategória van, és onnan már a felnőtt következik, de van, aki a hatvan és hetven év közötti korosztályban versenyez. 

– Összesen kilencvennyolcan vesznek részt a versenyen kategóriánként elosztva, de ez nem túlzottan nagy létszám – hangsúlyozta id. Németh Kornél. – Az időjárás megviccelhette a sportolókat, és ez a zselickislaki pálya szakadó esőben nehéz, lehet, hogy ennek tudható be, hogy csak ennyien jöttek el. Eső nélkül száznegyven-százötvenen szoktak lenni. Ennél optimálisabb talajkörülményeket nem tudtunk előidézni, így bíztam benne, hogy a kilátogató nézők jól szórakoztak. 

 

Németh Kornél kiemelte a versenyből Tamás Lorát, aki az élmezőnyhöz tartozik, csak egy éve motorozik és nyugodt szívvel mondhatja, hogy szép jövő vár az ifjú tehetségre. A Women Open kategóriában egy második hellyel gazdagodott. 

Eddig szép a szezonja az egyesületnek, hiszen a bajnokságban szinte minden junior versenyzőjük az első háromban szerepel, felnőtt kategóriában egy hatodik helyük van, míg super seniorban egy nyolcadik. A gyerekeknél nagyon nagy odaadás és áldozat szükséges a szülőktől, hogy idáig el tudjanak jutni a sportolók. 

– Ez egy állóképességi sport, ugyanúgy van öt hónapos alapozó időszak, aztán február környékén egy felhozó periódus, utána pedig következik a formába hozás és elkezdődnek a versenyek – fogalmazott a suli vezetője. – A mostani verseny az ötödik fordulónk, így érzésem szerint csúcsformában kell már lenni, de abban is vannak a sportolóink. 
Legközelebb július huszonkettedikén lesz egy kombinált versenyük, ahol egy programon belül lehet versenyezni quaddal és motorral is. 

A junior ob eredményei: MX50 Maxi: nyolcadik hely: Hoffmann Ákos, MX50 Mini: negyedik hely: Benedek Janka, hatodik hely: Czakó Hunor. MX85: harmadik hely: Papp Kornél, ötödik hely: Sipos Márton, tizenötödik hely: Varga Péter. UMX Open: tizenkettedik hely: Tamás Lora. MX65: nyolcadik hely: Brunner Levente. Women Open: második hely: Tamás Lora. Senior Amatőr: ötödik hely: Szabolcs Attila. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában