Hulladékradar

2022.05.26. 17:00

Segít nekünk rendet tenni az applikáció

MW

Megyénkben is jó szolgálatot tesz az a mobilalkalmazás, melynek célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. A HulladékRadar applikáción keresztül 389 bejelentés érkezett az elmúlt egy évben a Somogy Megyei Kormányhivatal Hulladékgazdálkodási Osztályához illegális hulladéklerakókról. A Somogy Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály Hulladékgazdálkodási Osztálya által indított eljárások több mint felében az érintett területek tulajdonosai a megkeresést követően elszállították a hulladékot, így több mint 700 tonna szeméttől tisztították meg a környezetünket. 

2021 óta az illegális hulladékelhelyezés bűntettnek minősül. A szemtelés elleni küzdelem jegyében indult a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció, melyet 10. alkalommal szerveztek meg. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén is a Somogy Megyei Kormányhivatal, amikor 32 önkéntese – élen a kormánymegbízottal – a desedai kerékpárút mentén és a Zaranyi erdőnél több zsák szeméttől tisztította meg a területet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában