Erőpróba

2022.05.30. 14:52

Verhetetlenek a somogyi tűzoltók lépcsőfutásban

Közel félszáz önkéntes és hivatásos tűzoltó vett részt a hétvégén a Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyen Pécsett, amelyet Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezett. Somogyból négyen vettek részt az ötödik alkalommal rendezett találkozón.

Góz Lilla

Az ország minden tájáról érkezett tűzoltóknak 438 lépcsőfokot másztak meg 30 kilónyi teljes védőfelszerelésben, légzőálarcban. A koronavírus járványhelyzet miatt az elmúlt két évben nem tartották meg a versenyt. 

A Kötél Egyesület önkéntes tűzoltója Ifjabb Bodó László három perc egy másodperces rekordját nem sikerült megdöntenie Kiss Jánosnak, a bolhási tűzoltónak, de egyéniben ő lett a legjobb. Párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel Ifjabb Bodó Lászlóval, aki viszont egyéniben második lett. –  A verseny előtti napok nem a pihenésről szóltak, a vihar miatt rengeteg helyen végeztünk kárelhárítást, így nem mondom, hogy pihenten mentem a lépcsőfutásra, de nagyon örülök a második helyezésnek is – mondta el a kaposvári önkéntes tűzoltó. 

Szőke Hanna, bolhási önkéntes tűzoltó pedig a női kategóriában első lett. Emberfeletti teljesítményt nyújtott Veres Soma Dániel tűzoltó őrmester (Kaposvári HTP) is, aki a férfi I. korcsoportban a hetedik helyezést szerezte meg. 

Ifjabb Bodó László június 17-én újabb megmérettetésen vesz részt Szombathelyen, a TFA legerősebb tűzoltók versenyén. 

Fotók: BM OKF Médiatár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában