Szépülő Fonyód

2022.05.03. 09:00

Vonzó fejlesztések: az összes strandját megújítja a város

Egyre több turista választja úti céljának Fonyódot, a fejlesztések után a pihenő vendégek a legmodernebb, nemzetközi elvárásoknak is megfelelő színvonalú szolgáltatást kapják a városban. Fonyód minden strandja megújul egy pályázat révén, amelyen sikeresen szerepelt a város.

Koszorus Rita

Fotós: Gál Tamás

Fotós: Gál Tamás

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy egyre többen töltik a szabadidejüket a Balatonnál. – A koronavírus-járvány kezdete óta átalakultak a fogyasztási szokások és ez igaz a turizmusra is – mondta Hidvégi József, polgármester. Sokkal többen választják a Balatont, mert jobban meggondolják, hogy külföldre utazzanak. Ez már az elmúlt két évben is így volt és idén is erre számítunk – tette hozzá a városvezető. 

A megnövekedett igényekhez pedig az infrastruktúrának is igazodnia kell, hogy elbírja a tömeget és megfelelő színvonalú szolgáltatást kapjanak a vendégek. Ezért tavaly a fonyódi magánszálláshely-szolgáltatók is pályáztak az egymillió forintos szobafelújítási támogatásra. A pályázati forrást a városban 550 magánszálláshely-kiadó vette igénybe. Ezzel minőségi fejlődés ment végbe a város szálláshelyein. 

Ugyancsak az infrastruktúra fejlesztését szolgálja, hogy újra pályázati lehetőség nyílt a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából strandok fejlesztésére. – Most 180 millió forintot nyertünk, amelyből mind a hat strandunkon tudunk fejleszteni – emelte ki Hidvégi József. Korábban már összesen több mint 1 milliárd forintnyi pályázati forrást fordíthattunk strandfejlesztésre, így jelentős változásokat tudtunk megvalósítani. A most odaítélt forrásból gyakorlatilag a befejező fejlesztés valósul meg – mondta a polgármester. 

Az Árpád parton lévő két vizesblokk már kevésnek bizonyult, ezért egy harmadikat kell építeni. A többi strandon környezetrendezést hajtanak végre, sétányokat alakítanak ki, újítanak meg és a még nagyobb kényelem érdekében utcai bútorokat helyeznek ki. A városi strandon, ahol az elmúlt időszakban egy vízisport-centrumot alakítottak ki, a part menti sétányt is megújítják a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott forintokból. A régi bódékat is elbontják, hogy egy teljesen új környezetet alakíthassanak ki. 
A fejlesztések sorának még itt nincs vége, hiszen a városi strandon egy másik pályázati forrásból egy újabb kajak-kenu tárolót építenek, ezáltal egy modern vízisport-telep alakul ki a part mellett az aktív pihenés szerelmeseinek legnagyobb örömére. 

A strandfejlesztéseket már a napokban megkezdik Fonyódon. Nem tartanak attól, hogy a munkálatok akadályoznák a pihenést, hiszen nem egész strandokat érintenek a fejlesztések, és egy részük eszközbeszerzés. Hidvégi József azt is elmondta: az első vízi lejárók a strandokon május 1-én kerülnek helyükre, a többit a szezonkezdetkor, vagyis június 15-én teszik vízbe. 
 

Lezárult a közbeszerzési eljárás

Lezárult a közbeszerzési eljárás és megvannak a kivitelezők is, így a Bartók Béla utcai sétány rég várt felújítása megkezdődhet. A munkálatok év végéig tartanak majd, de ezek végeztével bárki kulturált és szép környezetben csodálhatja meg a páratlan balatoni panorámát a Szaplonczay-sétányról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában