Fotók

2022.05.19. 17:18

Wellness helyett egy kaposvári iskolaudvart szépítettek a dolgozók

Csapatépítő raftingtúra, vagy egy wellness hétvége. Hasonló mulatságokról mondott le harminc kaposvári e-onos munkavállaló, akik a csapatépítésre fordítandó költséget inkább egy önkéntes szolgálatba fektették a II.Rákóczi Ferenc Tagiskolában csütörtökön.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Erre a vödörre azt írták, hogy kék, de zöld benne a festék... – állapította meg az egyik önkéntes az iskola udvarán. Huszonkilenc társával együtt érkezett, hogy munkaidőben a szokásos irodai tevékenység helyett megszépítsék a suliudvart.

– Tizenöt éve szervezünk vállalatoknak önkéntes programokat, amelyek során egy-egy cég munkavállalói egy teljes napot tölthetnek el az általuk kiválasztott intézményben – mondta az Önkéntes Központ Alapítvány koordinátora, Tarcsai Judit. Azt is elárulta: egyre több cég dönt úgy, hogy csapatépítésként inkább szolgálatot teljesítenek. 

Fotók: Lang Róbert

– Miután egy cég megkeres bennünket, hogy munkatársaik segítenék a helyi közösségeket, feltérképezzük az erre vonatkozó lehetőségeket – tette hozzá a koordinátor.

 Jelen esetben is három alternatíva közül választhattak az önkéntesek, akik egy teljes napot töltöttek az adott intézményben, hogy megszépítsék azt. Padokat, emelt ágyásokat készítettek.

– Pont beleillik az iskolaikert programunkba, hogy nyolc magaságyás épül az ősszel induló projekthez – mondta Körmendiné Hajdu Gyöngyi, az intézmény igazgatóhelyettese. Az önkéntesek felújították a kerítést is, és színesebbé tették az iskola udvarát azzal, hogy az aszfaltra különböző fejlesztő játékokat festettek fel.

– Óriási lehetőség az iskolának, régi álmunk teljesül a betonra festett fejlesztő játékokkal. Korábban is figyeltük a megújulásra irányuló pályázatokat, ám most ingyen valósul meg, amiért nagyon hálásak vagyunk – mondta Andrássy Tiborné, az iskola igazgatója, miközben szorgos kezek narancs, piros, zöld és türkiz színekre festették a faanyagot, amelyből az új eszközök készültek.

– Úgy gondolom, nem állnak rendelkezésre olyan források, amelyekből szakembereket fogadhat az intézmény, akiknek munkadíja mostanában jelentősen megemelkedett. Szeretnénk segíteni, mert ez visz előre nemcsak gazdaságilag, társadalmilag, hanem emberileg is. Több hasonló megmozdulásra lenne szükség, más cégek kezdeményezésére is – mondta Ábrahám Judit, az E-on műszaki, területi referense, miközben végig húzta az ecsetet egy padon. 

Nem egyszeri a történet

Tizenhat óra önkéntes munkát engedélyez a munkáltató, amivel 2003-óta élnek az e-onosok.

– Egy jó cél érdekében segíthetünk, vidám hangulatban, a tevékenységünkkel gyerekek környezetét szépítjük meg. Eddig több hazai nagyvárosban önkénteskedtek a cég munkatársai, idén három helyszínre megyünk: Kaposváron kívül Pécsre és Várpalotára. Összesen 115 munkatársunk végez idén önkéntes tevékenységet. 2017 óta 1600 fő vett részt szervezetten hasonló megmozdulásokban a cégcsoportnál – mondta Haller-Páldi Katalin, aki telefonos időpont egyeztetőként dolgozik az E-onnál. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában