Hőségriadó

2022.06.29. 11:56

A Balatonnál a parton is frissülhetünk a hőségben

Közel duplájára nő a vízfogyasztás a Balatonnál tartós hőségben, ezért a víziközmű-szolgáltatást végző DRV Zrt. felkészült a nagyobb terhelésre. Ezzel együtt a társaság takarékosságra is inti a fogyasztókat.

Forrás: DRV Zrt.

A DRV Zrt. felkészülten várja a nyári időszakban jelentősen megnövekvő vízfogyasztást, közölte a társaság a Sonline.hu-val. A vízközmű-társaság azt közölte: a nyári hőségben ivóvízigényünk a többszörösére nő. A megnövekedett vízigény különösen jellemző a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. működési területén, ahol a nyaralóingatlanok nagy száma miatt a nyári hónapokban sokszorosára nő a vizet fogyasztók száma. Míg a Balaton térségében egy átlagos évközi napon 70 ezer köbméter naponta a kitermelt és felhasznált víz mennyisége, egy nyári napon ez 90 ezerre,  tartós hőség idején pedig akár 130 ezer köbméternyire is nő egy nap. 

 

A rekkenő hőségben sokat kell inni

A DRV Zrt. felkészült a következő hetekben várható extra igénybevételre, és a társaság munkatársai mindenkit a rendszeres és bőséges csapvízfogyasztásra buzdítanak.

– Testünk megfelelő hidratálására a nyári melegben különösen oda kell figyelnünk, ezért ilyenkor akár napi 3-4 liter víz elfogyasztása is ajánlott, különösen, ha valaki ezeken a napokon sok időt tölt a szabadban. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a veszélyeztetett korosztályba tartozók – vagyis a kisgyermekek és az idősek – elegendő vizet fogyasszanak. A csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik Magyarországon, minősége jó, és fogyasztása nemcsak egészséges, de a lehető leginkább környezettudatos választás, mindemellett jóval gazdaságosabb is az ásványvizekkel és cukros üdítőkkel szemben” – mondta Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője.

Hozzátette: az aszályos nyári hónapokban a víztakarékosságra is oda kell figyelnünk. Ha igazán hideg vízre vágyunk, akkor érdemes a csapvizet nem kifolyatni, hanem inkább hűtőszekrényben hűteni. A locsoláshoz használjunk esővizet vagy kútvizet (amennyiben rendelkezünk fúrt magánkúttal), a felfrissülést pedig inkább zuhanyzással, és ne egy teli kád vízzel érjük el.

 

Lépten-nyomon felfrissülés

A víziközmű-társaság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is párakapukkal segíti a lehűlést, az alábbi helyeken frissülhetünk a DRV Zrt. párakapui alatt: 

  • Balaton környéki fesztiválokon (Balaton Sound, ZamJam, Strand Fesztivál),
  • a balatonfűzfői fövenystrandnál,
  • siófoki köznevelési intézményekben (pl. Siófoki Napsugár Óvoda Nyolcszínvirág Tagóvodája, Siófoki Beszédes József Általános Iskola),
  • sportrendezvényeken, közösségi eseményeken.

Ezenkívül e rendezvények résztvevőinek felfrissülését igény esetén ingyenesen biztosított tartályos ivóvízzel is segíti a vállalat, ahogyan tette azt pl. a Balatonkörön, a Fuss neki fesztiválon és a Balaton Trophy nemzetközi ifjúsági futballtornán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában