Hőségriadó

2022.06.27. 11:01

A hét közepén már 37 fok is lehet Somogyban

Tartós hőség lesz Somogyban, az előrejelzések szerint a hét közepén megyénkben már 37 fok is lehet.

Fotó: Mészáros János

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nem lesz enyhülés egész héten, ami az időjárást illeti. - Keddtől kezdődően 35-36 Celsius fok lehet a hőmérséklet. A hét közepén pedig "csak" 32-33 fok lesz a maximum, de szerdától péntekig akár 37 fok is lehet, mondta a Sonline.hu-nak Mesterházy András, meteorológus. Érdemi csapadék nem várható, hétfőről keddre virradó éjjel ugyan a Balatonhoz közelebb lehetnek zivatarok éjjel, de ezek nem lesznek jelentősek, tette hozzá. 

 

A légköri folyamatok okozzák 

A rekkenő hőséget az okozza, hogy tőlünk északra és északkeletre egy markáns anticiklon terül el a Skandináv félsziget és a Kelet-Európai síkság felett, ami blokkolja erősebb ciklonok érkezését. A kontinens nyugati felén elnyúló ciklonok előoldalán, délies áramlással egyre melegebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe, s így hazánk fölé is. 

 

Vörösriasztás nem várható 

Somogy megyében jelenleg citromsárga, elsőfokú riasztás van érvényben. Mesterházy András hozzátette: a héten ez fokozódik, s narancssárga, másodfokú riasztásra is számítanak térségünkben. De igazi pokoli hőségtől, amely indokolná a legmagasabb vörösriasztást nem kell tartani, mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában