Választások

2022.06.27. 12:09

A polgármesterek újak, a célok még a régiek

Három településen tartottak időközi önkormányzati választást a megyében vasárnap. Mezőcsokonyán haláleset miatt polgármestert választottak, Göllében és Balatonberényben képviselőkre is voksolhattak, mert korábban feloszlatta magát a testület.

Marosi Gábor

Fotó: Bús Csaba

Mezőcsokonyán a választásra jogosultak 43,28 százaléka ment el voksolni. A helyiek két független jelöltre, Sudárné Balázs Katalinra és Ballér Péterre szavazhattak. A legtöbben a jelenlegi alpolgármester, Ballér Péter mellett döntöttek, aki a szavazatok 70 százalékát gyűjtötte be, 280 voksot kapott. 
Ballér Péter lapunknak elmondta, a végeredmény nem volt kérdés számára, azonban nem gondolta, hogy ilyen arányban sikerül nyernie. – A lakosság észszerű döntése érvényesült – mondta a megválasztott településvezető. – A legfőbb feladatom most az, hogy folytassam a megkezdett beruházásokat, és minél több lehetőséget tudjunk kihasználni azért, hogy a falu fejlődhessen és szépüljön – tette hozzá. Göllében 440-en mentek el voksolni a hétvégén. A három polgármesterjelölt közül a legtöbben a jelenlegi polgármesternek, Novák Márknak szavaztak bizalmat. A település vezetője a voksok 77,63 százalékát szerezte meg. – Nagyon örülök a győzelemnek, bár nem számítottam ekkora sikerre – mondta Novák Márk. – Boldog vagyok, hogy ennyien támogattak és bíznak bennem. Az elmúlt három évben csaknem félmilliárd forintnyi fejlesztési pénzt sikerült elnyernem a falunak. A következő időszakban is azon dolgozom, hogy tovább gyarapodjon a település – fogalmazott. Novák Márk hozzátette, a megválasztott négy képviselővel jó kapcsolatot ápol, ezért a jövőben könnyen együtt tudnak majd dolgozni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában