Fotók és videó!

2022.06.10. 16:51

A vírus okozta kihívásokat is sikerrel vették a díjazott diákok és tanáraik

Az Év diákja és az Év tanára díjakat adták át ünnepélyes keretek között pénteken a Kaposvári Szakképzési Centrum rendezvényén, melynek az Eötvös Loránd műszaki technikum adott otthont. A 74 tanulón kívül 21 oktató munkáját ismerték el.

Harsányi Miklós

A KSZC-hez – öt településen – 10 középiskola tartozik, melybe csaknem 5000 diák jár, s közel 500 oktatót foglalkoztatnak. A pénteki ünnepségen a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum diákjai adtak színvonalas műsort. 

– Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan vesznek részt a díjátadón – mondta Weimann Gáborné, a KSZC főigazgatója. – Mely azt bizonyítja, hogy az elmúlt két tanév bezártsága nem befolyásolta a versenyezni vágyók kedvét, s most, hogy a személyes jelenléttel zajló versenyek visszatértek a mindennapjainkba, minden eddiginél többen vettek részt a megmérettetéseken. S a kiemelkedő eredmények száma is jócskán megnövekedett.

Weimann Gáborné arról is szólt: a mai világban nagyon sok mindenhez hozzájuthatunk anélkül, hogy időt, energiát, a saját küzdelmünket kelljen befektetni, természetesnek vesszük, hogy vannak. Márpedig amiért nem kell kell legalább egy pici mértékben megküzdenünk, az valójában értéktelen.  Ezért szeretnék a fiatalok teljesítményét kiemelni. 

– Akik képesek arra, hogy idő, energia, küzdelem befektetésével nem adják fel álmaikat, s igazi – ráadásul kiemelkedő – eredményeket érnek el, azokat a legnagyobb megbecsülés kell, hogy övezze – hangsúlyozta. Weimann Gáborné méltatta a felkészítő tanárok, illetve az otthoni segítők, támogatók, szülők munkáját is. Kiemelte: az ismert körülmények miatt az oktatók is nagy kihívások elé néztek az elmúlt időszakban. Az eredmények azonban azt mutatják, hogy ezt úgy hidalták át, hogy a közös munka nem szenvedett csorbát. Sőt, a  a sikerek igazolják: az alternatív felkészülési utak részben pótolni tudták, kiegészítették a hagyományosakat.

Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja és Weimann Gáborné főigazgató adta át az elismeréseket. Az Év innovatív oktatója díjjal négy szakembert jutalmaztak. 

A díjazottak listája ide kattintva elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában