Pályázati támogatás

2022.07.11. 14:00

Biztosan fejleszthettek az elmúlt esztendőkben

G. L.

Fotó: TIBOR KOVACS

Jelenka György immár huszonkilenc esztendeje dolgozik Gyugy polgármestereként. A településvezető azt mondta, hogy az elmúlt években számos beruházás valósult meg a somogyi településen. – Ennyit eddig sosem fejleszthettünk, térköves kerékpárút készült el ötvenmillió forintból, a Magyar Falu Program jóvoltából kerékpáros pihenők, esőbeállók épültek – emelte ki Jelenka György. 
Huszonhárom millió forintból a művelődési házat, hárommillió forintból pedig az orvosi rendelőt modernizálták. Utóbbiba modern orvosi eszközöket is tudtak vásárolni. A falu közcélú hasznosításra vásárolt egy ingatlant, mely most műhelyként funkcionál. A temető infrastruktúráját ugyancsak fejlesztették, közel ötmillió forint értékű beruházást hajthattak végre szintén a Magyar Falu Program keretében. 

– Össze sem lehet hasonlítani a 29 évvel ezelőtti helyzetünket a mostanival, a tervezőasztaltól könnyen a megvalósítás fázisába jutottunk, amelyhez a kormányzati környezet nagy segítségünkre volt. Bízunk benne, hogy a következő években is sikeresen tudunk pályázni és tovább épülhet-szépülhet kedves falunk – mondta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában