Elismerés

2022.06.03. 09:07

Eötvös-díjjal ismerték el Benczéné Csorba Margit munkáját

Benczéné Csorba Margit: köszönet illeti a kollégáimat, akik egy irányba haladnak velem

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A köznevelési ágazat legmagasabb kitüntetését, az Eötvös-díjat vehette át Benczéné Csorba Margit, a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója nemrégiben a fővárosi Vigadóban. A díjat azoknak a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak adományozzák, akik oktató-nevelő tevékenységük során életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógusi élethivatás mellett. 

Benczéné Csorba Margit megkeresésünkre elmondta, hihetetlennek érzi, hogy őt tartották méltónak erre a díjra, mert sok más pedagógus is megérdemelte volna az elismerést. Kiemelte, köszönettel tartozik először is a nagyszüleinek, akik úgy nevelték, hogy azzá válhatott, aki lett, valamint hogy szeretetet kapott és megtanították szeretetet adni. 

– Hálás vagyok a családomnak, férjemnek, lányomnak, akik nem vetik a szememre, hogy ezen az úton járok, ezáltal kevesebb jut számukra. Köszönet illeti a kollégáimat, akik egy irányba haladnak velem, hisznek bennem és számíthatok rájuk – fogalmazott Benczéné Csorba Margit. A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatóját Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Stickel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója terjesztett fel a rangos díjra. A gyógypedagógus szakember hozzátette, a Somogy megyei szakszolgálat, a Nemzeti Tehetség Központ, a Nemzeti Pedagógus Kar országos és megyei szervezete, az EGYMI Országos Egyesülete és a Speciális Szakiskolák Országos Egyesülete is támogatta a jelölését. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában