Balatoni nyár

2022.06.12. 11:00

Fejleszti strandjait Balatonföldvár

K. G.

A balatonföldvári önkormányzat továbbfejleszti a helyi strandok családbarát és egyéb szolgáltatásainak körét. Ehhez a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által nyújtott 28,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósíthattak meg beruházást a Keleti strandon. A „Strandfejlesztés 2021” pályázatból korallberkenye sövény ültetésével megújult a zöldterület, a kültéri zuhanyzót felújították és akadálymentessé tették, továbbá infokommunikációs akadálymentesítés is történt. A beruházásnak köszönhetően tudtak a strand biztonságos üzemeltetéséhez kapcsolódóan egy defibrillátort beszerezni. A térburkolatot javították, napelemes elektromos kerékpártöltési lehetőséget biztosítottak, valamint a térvilágítást korszerűsítették, és árnyékolókat helyeztek ki. 

A Keleti strand mellett megújult a Nyugati strand is, ahol hasonló fejlesztéseket valósíthattak meg 29,9 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Strandfejlesztési Programjának keretében valósult meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában