Vakáció

2022.06.23. 14:00

Hősökkel is találkoztak a ligeti Erzsébet-tábor lakói

Sok száz gyerek nyaral ezekben a napokban a fonyódligeti Erzsébet-táborban. A fiatalok az ország több pontjáról érkeztek a Balatonhoz, voltak, akik először jártak a tónál. A szervezők többtucatnyi programmal készültek a hétre.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A mindennapok hőseivel ismerkedtek meg az Erzsébet-tábor fiataljai szerdán Fonyódligeten. A gyerekekhez a katonák, a rendőrök, a mentősök, a katasztrófavédők és a vízimentők is ellátogattak. A táborozóknak lehetőségük volt arra, hogy a hivatásos dolgozók „bőrébe bújjanak” és kipróbáljanak különféle mentési szituációkat. A fiatalok tüzet oltottak, mentősnek álltak és kézbe vehették a katonai fegyvereket is.

A mezőkövesdi diákok is aktívan részt vettek a gyakorlatokban. Lengyel Zsombor érdeklődésünkre elmondta, a tábor szervezői nagyon változatos programokat kínálnak. Társaival együtt jól érzik magukat, néhányan először járnak a Balatonnál. – Pont olyan élőben a táj, ahogyan elképzeltem. Az elmúlt napban hajókáztunk a tavon, és nagyon élveztük, amikor a hullámok felfröccsentek a fedélzetre – mesélte az élményeit a mezőkövesdi diák. Három másik fiatal, Fügedi Nóra és Regina, valamint Baranyi Hanna is első alkalommal jár a Balatonnál. Kérdésünkre elmondták, csodás a tó és a környéke, a kötelező programok mellett többször sikerült megmártózniuk a vízben.

Fotók: Lang Róbert

Ottjártunkkor több helyszínen zajlottak a tábori programok. A hatalmas, több száz négyzetméteres óriás sátorban kirakós játékokkal játszhattak a fiatalok, teszteket tölthettek ki, és a csocsóasztalnál is megmutathatták, ki tudja jobban irányítani a futballistákat. A tábor szervezői szerda délelőtt három programmal készültek. Az egyik társalgóban kézműves foglalkozásra várták a gyerekeket, a sportkertben lézerharc zajlott, a Balatonban pedig a sárkányhajózást próbálhatták ki a csoportok. Az Erzsébet-tábort a gyerekek mellett a kísérő pedagógusok is élvezték. Kutenicsné Izer Viktória várpalotai tanító elmondta, tanítványaival ősszel már táboroztak a zánkai Erzsébet-táborban, nyáron azonban semmire nem cserélnék el a fonyódligeti vakációt. – A felújított táborban minden adott ahhoz, hogy jól érezzük magunkat – emelte ki a pedagógus.

Forrás: Lang Robert Kaposvar

A megújult fonyódligeti táborban jurtasátor-jellegű szállásokat építettek, és több meglévő épületet is felújítottak. A vízparti területen öt altábort alakítottak ki, ezekben egyenként 160-an férnek el. A 10-10 fős modern kialakítású ikersátrak vastag falúak és korszerű szellőzéstechnikával rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában