Fotók

2022.06.29. 18:30

Köszönetet mondtak a tehetséges kaposvári fiataloknak

Laptop, tablet, tízezertől ötvenezer forint értékig terjedő sport, kézműves, cukrászkellék, valamint iskolakezdést segítő utalványt kaptak szerdán a kaposvári tehetséges fiatalok a kaposvári Városháza dísztermében.

Góz Lilla

Fotó: Benke Robert

Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere ünnepi köszöntőjében felidézte: a város 2020-ban nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tehetségbarát önkormányzat díját, amely elismerésre nagyon büszkék. Kiemelt feladatuk a tehetséges fiatalok segítése, mint például a Bursa Hungarica, a Kaposvár számít rád, valamint a roma ösztöndíjjal. A koronavírus járványhelyzetben nem volt lehetőség megköszönni a fiatalok munkáját, ezt szerették volna pótolni. 

– A díj mellé másfél millió forint támogatást nyertünk el és így 39 tehetséges fiatalnak tudjuk megköszönni a kiemelkedő munkáját különböző tudományos területeken – emelte ki Pintér Rómeó. Kaposvár alpolgármestere megköszönte azoknak a pedagógusoknak, szakembereknek a munkáját is, akik segítették a fiatalokat abban, hogy tehetségüket kibontakoztassák. 

10 000 Ft értékű Mega-Papír vásárlási utalványt vehetett át:

  1. Balogh Hunor, a Berzsenyi Dániel Tagiskola diákja, aki a matematikai tehetségterület reménysége.
  2. Steller Judit, a Honvéd Utcai Tagiskola tanulója, aki szintén matematikai tehetségígéret.
  3. Borsodi Boglárka, szintén a Honvéd Utcai Tagiskola diákja, s szintén matematika területén rendelkezik kiemelkedő képességekkel.
  4. Benedek Lili, a Kaposvári Szakképzési Centrum Lamping József Technikum és Szakképző Iskola diákja is átveheti a díjat, példaértékű közösségi tevékenységéért.
  5. Kovács Lili, szintén a Lamping József Technikum és Szakképző Iskola diákja, aki ugyancsak a matematika terén rendelkezi kiemelkedő képességekkel.
  6. Szemesi Bence, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium tanulója, aki az e-sport-ban jeleskedik.
  7. Zsobrák Manassé, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium tanulója, aki a történelem területén jeleskedik
  8. Győrbíró Kristóf, a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola diákja, matematika és fizika területén nyújt kimagasló teljesítményt.
  9. Francsics Tamás, a Nagyboldogasszony Katolikus Iskola tanulója, aki az informatika területén mutat kiemelkedő teljesítményt.
  10. Schlitt Bence Péter, szintén a Nagyboldogasszony Katolikus Iskola tanulója, aki a biológia területén reménységünk.
  11. Posza Dorina, a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium diákja, aki a sport területén, azon belül is uszonyos és búvárúszás kategóriában.
  12. Kovács Kendra, szintén a Táncsics gimnázium tanulója, aki kémia, biológia területen ér el kiemelkedő eredményeket.
  13. Horváth Gréta Eszter, Táncsics gimnázium- szintén kémia, biológia területen rendelkezik kiemelkedő képességekkel.
  14. Surányi László, szintén a Táncsics Mihály gimnázium növendéke. Matematika, fizika területen kimagasló eredményeket ér el.
  15. Nedeczky Karolina, a Táncsics Mihály Gimnázium diákja, aki biológia területen (is) kiemelkedő képességekkel rendelkezik.
  16. Ottó Fruzsina, Táncsics gimnázium tanulója. Sajnos nem tud részt venni a díjátadón. Kémia, biológia területen kimagasló teljesítményéért részesül díjazásban.
  17. Sántha Tibor, Táncsics Mihály Gimnázium diákja, aki sportban - futballban jeleskedik.
  18. József Bíborka ugyancsak a Táncsics Gimnázium tanulója aki szintén sportoló. (birkózásban és röplabdában jeleskedik)

50 000 Ft értékű cukrász utalványt vehetett át:

  1. Huszár Hanna, a Kaposvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola diákja, aki nyitott, érdeklődő a cukrász szakma új technológiái iránt, kreativitása lehetővé teszi, hogy új formákat, izgalmas sütiket készítsen. Számos versenyen és bemutatón vett részt.

50 000 Ft értékű művész utalványt vehetett át:

  1. Tavas Martin, a Berzsenyi Dániel Tagiskola tanulója, akit a rajz, vizuális kultúra területén egyéni látásmód, kreativitás, kitartó alkotó munka jellemez.
  2. Visnyei Tamás Bence, a Kinizsi Lakótelepi Tagiskola tanulója, aki szintén a képzőművészet területén rendelkezik kiemelkedő képességekkel
  3. Tóth Emma Johanna, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános iskola tanulója. Kifinomult művészi érzékkel bír, ábrázolástechnikája kiemelkedő
  4. Plájás Olivér, a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola diákja. Vizuális alkotásaiban egyéni látásmódja kimagasló, rajzaiban érvényesül a humor. Képregényt is ír és rajzol.

50 000 Ft értékű intersport utalványt vehetett át:

  1. Pete Fanni, a Berzsenyi Dániel Tagiskola tanulója, aki a sport területén, az úszásban ért el kitűnő eredményeket.
  2. Kirkovits Dorottya, a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákja, aki szintén a sport területén ritmikus gimnasztikában ért el rendkívüli sikereket. 2020 első félévében a Magyar Ritmikus Gimnasztika felnőtt válogatott kerettag.
  3. Harsányi Mátyás, a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, aki mind a sportban, mind a matematikai tehetségterületen kiváló teljesítményt mutat. Úszásban 6-szoros magyar bajnok.
  4. Pados Gabriella, szintén a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, aki számos kimagasló eredménnyel rendelkezik az úszás sportban. Nagy álma, hogy kijusson az olimpiára, illetve hogy világversenyeken vegyen részt.
  5. Szerafin Gréta Anna, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola tanulója, aki szintén a sport tehetségterületen jeleskedik, ritmikus gimnasztikában. 2020-ban meghívást kapott a junior együttes kéziszer csapat nemzeti válogatottba. A jövőben jó eséllyel pályázik, hogy 2022/2023-as junior válogatottba ismét meghívást kapjon.
  6. Skobrák István, a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola diákja, aki szintén a sport, a kajak-kenu sportban rendelkezik kimagasló tehetséggel. Kiemelkedő tehetségű és szorgalmas sportoló. Figyelemre méltó teljesítményeivel, a sporthoz való alázatos hozzáállásával ígéretes sportkarrier állhat előtte.

Tabletet vehetett át:

  1. Fehér Erik, a Kinizsi Lakótelepi Tagiskola diákja, aki az uszonyos úszásban ért el kimagasló eredményeket. Kitartó, céltudatos sportoló.
  2. Trixler Zsófia, a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium tanulója. Történelem tárgyból kimagasló eredményeket mutat, számos verseny eredmény mutatja tehetségét. Céltudatosan tervezi jövőjét, a történelem tudományos szintű megismerése is szerepel céljai között.
  3. Hosszu Johanna, a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, aki zenei tehetségterületen mutat kiemelkedő képességeket. Hangszere a fuvola, mellyel több kiváló versenyeredménnyel büszkélkedhet. Zenei tehetsége mellett remek közösségi ember.
  4. Tóth Karina, szintén a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, aki néptánc kategóriában kiemelkedő tehetség. Elkötelezett a hagyományok ápolása, a néptánc népszerűsítése iránt.
  5. Bíró Kristóf, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola diákja, aki az anyanyelv területén jeleskedik. Versmondásban, szavalásban számos versenyen ért már el első helyezést.
  6. Magyar Petra, a Kaposvári Szakképzési Centrum Lamping József Technikum és Szakképző Iskola tanulója, akinek művészeti érdeklődése kiemelkedő. Animációkat készít.
  7. Széll Máté, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium tanulója, aki a rendészeti és katonai szakmai versenyeken kiváló eredménnyel szerepel.
  8. Szili Natália, szintén az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium diákja, aki másodízben nyertese a Honvédelmi Minisztérium által adományozott Béri Balogh Ádám ösztöndíjnak.
  9. Grünfeld Zsófia, ugyancsak az Eötvös Loránd Technikum tanulója, aki a sport területén mutat kiemelkedő képességeket, méghozzá a légfegyveres lövészetben, mindemellett az ejtőernyőzés sem áll tőle távol.

Laptopot vehetett át:

Csernyák Milán, a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium tanulója. Érdeklődése a kémia tárgy iránt kiemelkedő, számos országos helyezést ért el kémiaversenyeken. Milán kutatómunkát is végzett az antibiotikumrezisztencia témakörben. A Szegedi Tudományos Akadémia programjában is részt vesz, melynek célja a tehetséges diákok segítése a természettudományos, főként orvosbiológia kutatókká válásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában