Kutyafuttában

2022.06.10. 17:04

Kutyás futókör készül Kaposváron a Sávháznál

Új, elkerített futókör készül Kaposváron, ami jóval kisebb a megszokottnál, ám kizárólag négylábú futók vehetik majd igénybe gazdijaik felügyelete mellett.

Turbéki Bernadett

A kutyatulajdonosoknak két padot, és két kukát – egyet a hulladéknak, egyet a kutyaürüléknek – helyeznek ki az új kutyafuttatón, ahol játszódomb és egy bújócskacső is színesíti majd a kedvencek játékát. 

– Ez már a harmadik kutyafuttató a városban. Az első a Cseri parkban létesült, a második a Búzavirág és a Pipacs utca határán. Eddig 36 millió forintot költöttünk kutyafuttatóra, a most készülő 7,5 millió forintba kerül – mutatta Szita Károly polgármester az éppen zajló munkálatokat.

A 48-as ifjúság útja és a Sávház között lakossági kezdeményezésre alakítják ki július végéig az ebjátszóteret.

– Köszönjük a megvalósítást, nagyon sok kutyás lakik a környéken, akiknek most megoldódik a problémája. Nyáron próbáltuk kicsit elengedni a kutyusokat, hogy játszanak, de olyankor sok a biciklis, rolleres, és a kisgyerekek is, nem szeretünk senkivel ellentétbe kerülni – mondta Kazi Beáta, aki kérésével megkereste az önkormányzati képviselőket.

– A felelős állattartást megfelelő eszközökkel kell megtámogatni. Ez a kutyafuttató efféle feladatot is ellát majd. Nem a mérete a lényeges, hanem az elérhetősége, hiszen a két másik kutyafuttató messze van innen – mondta Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár vezetője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a kölykezések idejét élik a kutyák, egyre több munkájuk van a menhelyen. Az összefogásban, és az ebek ivartalanításában látja a probléma megoldását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában