Fotók és videó!

2022.06.27. 19:30

Somogyi fiatalok százainak ad szárnyakat a tehetségsegítő egyesület

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület hétfő délután rendezte meg a tanévzáró rendezvényét, s a tehetségpontok módszertani találkozóját. A csapat az idén közel 800 somogyi fiatalnak nyújtott segítséget, s azokat a cégvezetőket is meghívták a szakmai programra, akik támogatták a közösségek fejlődését.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Az utóbbi időben három újabb tehetségpont kapcsolódott a megyei egyesülethez – mondta Bencéné Fekete Andrea alelnök. – Ez azt jelenti, hogy az eddiginél jóval több somogyi fiatal számára nyílhat bemutatkozási lehetőség, s még jobban kiaknázhatják tudásukat, bizonyíthatják tehetségüket.

A Krisna-völgyi tehetségponton kívül a kaposvári Bódis-Nagy Katinka Táncstúdió valamint a MATE kaposvári campusán neveléstudományi intézeténél megalakult szakmai közösség is bemutatkozott a hétfői találkozón. Sárdi Péter, a tehetségsegítő tanács egyesület elnöke azt mondta: a somogyi fiatalok kimagasló teljesítménye elismerésre méltó. Legyen szó sportról, idegen nyelvről vagy épp műszaki-gazdasági területről, számos tantárgyban jeleskedtek a 2021-2022-es tanévben is. Ősztől a nyár elejéig csaknem 800 tanulónak sikerült segíteniük.

– Összesen kilenc tagozatunk van,  állandó az utánpótlás, s példaértékű az ifjak elhivatottsága  – hangsúlyozta. –  Szervezetünk 2011-ben alakult meg, s azóta töretlenül dolgozunk. Ugyan a koronavírus járvány  alapvető változásokat hozott az életünkbe  is, ám amilyen tempósan csak lehetett, újraindítottuk a szakmai programokat. Tehetség gálát és szakmai versenyt is szerveztünk, s Kaposváron kívül Marcaliban rendeztünk programot. Az elmúlt tanévben tapasztaltak szerintem mindenki számára egyértelművé tette: teljes lendülettel folytatjuk a munkát.

Egyesületként ez volt az első tanévük, s több  somogyi vállalkozás is melléjük állt.  Boldizsár Balázs, a kaposvári Boldingatlan Kft.  ügyvezetője azt mondta: aki a fiatalokat bármilyen módon segíti, az a jövőt támogatja. Lényegesnek ítélte,  hogy a somogyi fiúk és lányok továbbra is kiegyensúlyozott keretek között bontakoztassák ki tehetségüket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában