Kulturális kirándulás

2022.06.15. 09:00

Szilády Áron után indultak a ságvári hívek

Gamos A.

Szilády Áron 1837-ben látta meg a napvilágot Ságváron és száz éve hunyt el Kiskunhalason. Az egykori református lelkész, tudós nyomába szegődött a ságvári, a siófoki és a balatonkiliti reformátusok több mint 30 fős csoportja. Kiskunhalason elsőként a Thorma János Múzeumba látogattak, ahol többek közt Ságvár híres szülöttének életéről és emlékezetéről szóló időszaki kiállítást nézték meg, melynek anyagához a ságvári egyházközség és a balatoni település iskolája is hozzájárult. A történelmi emlékutak nemcsak lehetőséget adnak, hanem köteleznek is a tisztelgésre, kegyelettételre. 
A vendégek a Szilády Áron Református Gimnázium patinás épületében koszorút helyeztek el a névadó emléktáblájánál, a régi református temetőben a sírjánál énekszóval emlékeztek. A somogyiak kiskunhalasi tartózkodásuk során megtekintették a református templomot és a híres csipkemúzeumot. 
Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában