Hőségriadó

2022.06.29. 11:56

Útlocsolással és párakapukkal küzd Somogy a kánikulával

Szerdán még nagyobb forróságra lehet számítani Somogy megyében, ezért már megkezdték az utak hűtését.

Fotó: Lang Róbert

Mint, ahogyan arról már beszámoltunk: egész héten kánikula várható. A meteorológusok arra figyelmeztettek, hogy szerdától akár 37 Celsius fok is lehet a levegő hőmérsékélete Somogy megyében. 

Kaposváron hétfő óta párakapuk találhatóak a frekventált helyeken és már hét elején közzétették a klimatizált helyek listáját is. Szerdától pedig hűtik az utakat is a megyeszékhelyen, hogy így enyhítsék a közlekedők számára a kánikula elviselését. 

A locsolás az alábbi útvonalon történik Kaposváron:

Berzsenyi utca – Áchim A. u. – Nudai Nagy A. u. – Baross G. u. – Hársfa u. – Fő utca – Pécsi u. – Mező u. – Árpád u. – 48-as Ifj. útja – Füredi u. – Arany J. u. – Hegyi u. – Virág u. – Damjanich u. – Honvéd u. – Zárda u. – Bajcsy Zs. u. – Németh I. fasor – József A. – Kereszt u. – Petőfi u. – Kossuth u. – Szent Imre u. – Tallián Gy. u. – Kanizsai u. – Béke u. – Toldi u. – Kinizsi ltp. – Búzavirág u. – Pipacs u. – Sopron u. – Kisfaludy u.

Siófokon és a Balatonon sem hagyják magukra a turistákat és a lakókat. Párakapukat helyez ki a DRV Zrt., hogy a parton is frissülhessenek a járókelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában