Köszönetnyilvánítás kitüntetéssel

2022.07.01. 19:25

Az önzetlen segítség jutalma a kitüntetés

Süvítő szél, ömlő eső, jégáradat, hömpölygő víz, betört ablakok, redőnyök, kilyukadt tetők, leszakadt ágak. Ilyen felvételekkel elevenítették fel két percben a május 25-i jégesőt a kaposvári Városházán pénteken, ahol kitüntetések is gazdára találtak.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

– Nem volt két perces ez az összeállítás, de minden benne volt, amit még nem éltünk át korábban. Nagyon sok idős emberrel beszéltem, akik azt mondták, nem emlékeznek ilyen erősségű jégverésre. Átéltem két Kapos árvizet, de az nem verte el az egész várost... – mondta Szita Károly polgármester. Kétszáz telefonhívás érkezett a katasztrófa napján az önkormányzathoz, valamennyi a lakóházak károsodásáról szólt. Csak a Városházán 133 ablak tört be azon az estén. Az önkormányzat 30 millió forintos kárenyhítési alapot hozott létre azok számára, akik nem rendelkeztek biztosítással, illetve még nem jutottak hozzá a biztosítási pénzhez.

Fotó: Lang R.

– Az ökumenikus Segélyszervezet vezetője, Lehel László még aznap késő este felhívott, hogy 5 millió forintot helyeznek el a kárenyhítési alapban – tette hozzá a polgármester, aki pénteken a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, aznap erőn felül teljesítő munkatársainak „Kaposvár Emlékérem – a Közösség Szolgálatáért” kitüntető címet adományozott. 

Fotó: Lang R.

Ugyenezt az elismerő címet vehették át a munkálatokat fóliákkal, tetőlécekkel, és szakemberekkel segítő Investment Kft. és a Stavmat Kft. ács és tetőfedő munkatársai, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet is. 

Fotó: Lang R.

Mind a négy szervezet munkatársait vendégül látták a kaposvári Városházán megköszönve, hogy a lakosság érdekében kiemelkedő tevékenységet végeztek és áldozatos munkájukkal hozzájárultak a közösség fejlődéséhez és az összetartozás erősítéséhez.

Fotó: Lang R.

Kaposvárért Emlékérem – a Közösség Szolgálatáért” kitünteő címet kapták:

Az INVESTMENT Kft. alkalmazottai a felajánlott tetőfedő anyagokért, és az elvégzett munkáért, amellyel számos kaposvári család házát mentették meg a további károktól. A cég vezetői azonnal jelentkeztek, hogy önkéntes alapon kollégáikkal segítenek a rászorulóknak:

Katona Gergely, ács

Györei Patrik, tetőfedő

Sier Tomas, ács

Kalányos István, ács

Bogdán Zoltán, tetőfedő

Nagy Róbert, logisztikai főmunkatárs

Kiss Csaba, logisztika munkatárs

Wágner Mihály, cégtulajdonos 

Wágner Ernő, cégtulajdonos

Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából olyan tűzoltókat ismertek el, akik saját testi épségüket kockáztatva az átlagon felül teljesítettek szolgálatot, és segítették a bajba jutott kaposváriakat:

Marics Péter, tűzoltó

Peiker László Péter, tűzoltó

Svák Viktor, különleges szer kezelő

Ökomenikus Segélyszervezet az ötmillió forintos anyagi támogatásáért:

A szervezet nevében az elismerést átvette: Bacza Barbara, központvezető

STAVMAT Kft. a felajánlott tetőlécekért, amelyekből hamar országos hiánycikk lett:

A vállalkozás nevében az elismerést átvette: Nagy Sándor, telephelyvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában