Bodrog, Képek, Videó

2022.07.29. 17:14

Ellenőrzőponton keveredtek konfliktusba a fiatalok – ilyen volt a haditábor Bodrogon

Személy és teherautó átvizsgálás az ellenőrző-áteresztő ponton, támadók elfogása és sebesült ellátás: a kaposvári logisztikai ezred egy hetes honvédelmi tábort szervezett. Nagy siker aratott a program, a 20 tagú kamaszcsapat pénteken magabiztos teljesítményt nyújtott a bodrogi haditechnikai kalandparkban.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

Bodrog – Alfa szakasz, mindenki foglalja el a kezdő pozíciót!  – hangzott a parancs, amit a kamaszok mintaszerűen végrehajtottak.  A 64. Boconádi Szabó József logisztikai ezred szervezte a tábort, az első turnus pénteken zárult, melyre 20-an jelentkeztek, a jövő heti másodikban 25-en vesznek részt. A forgatókönyv szerint egy katonai teherautót vártak átvizsgálásra, előtte azonban személy-ellenőrzést tartottak. Szúró-vágó eszközt, illetve lőfegyvert kerestek a beléptetőponton, egy látogató kést próbált becsempészni, ám az illető rögtön lebukott.  A nagyjából 20 perces bemutatón egy pillanatra sem ült le a hangulat, a kamaszok teljes erőbedobással oldották meg a feladatokat.

– Adjátok vissza a tesót, hozzatok vizet, kaját! – kiabálta néhány támadó az ellenőrző-pont bejáratánál, ám a táborozók uralták a helyzetet. Visszaverték a lázadók támadását, ám a csetepatéban – menekülés közben –  egy hőzöngő elesett és "megsérült". Az eredmény: két balhézót elfogtak és  a "sebesült" szakszerű ellátásáról gondoskodtak. A 16 éves budapesti Kindlinger Eszter kiválóan érezte magát a kaposvári honvédelmi táborban. Az interneten olvasott a programról, s örül, hogy regisztrált. 

– Sok programban vettünk részt, a csapat az egy hét alatt teljesen összekovácsolódott  – hangsúlyozta. – Rengeteg élményt éltünk át, ha lehet, jövőre is jelentkeznék.

A 17 éves Mezei Konrád Dávid azt mondta: a hatástalanított AK-63 D gépkarabély szétszerelésétől a paintballig seregnyi izgalmas feladat várt rájuk. A fővárosi fiatalember szerint emlékezetes napokon vannak túl. Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester, szervező közölte: a koronavírus járvány miatt korábban elmaradt a tábor, s most újult erővel és tematikával szervezték meg a programot. 

– Célunk, hogy a fiatalok megismerjék a katonák életét, s a táborozók egyúttal betekintést kaptak az alakulatunk mindennapjaiból is – mondta. – A bajtársiasságban eltelt öt nap alatt sokat fejlődtek a kamaszok, fegyelmezettek, kitartóak voltak.  Erről a táborzáró bemutatóra meghívott szülők is meggyőződhettek.

Minden táborozónak oklevelet és ajándékcsomagot adtak, s a legaktívabb résztvevő – Szundi Endre – egy katonai barett sapkát kapott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában