Alkotótábor, képek

2022.07.13. 18:33

Meghonosították az alkotótábort

Szereti megmutatni a csúfban a szépet, és a szépben az iróniát. Gyermekkora óta rajzol, de még mindig van mit tanulnia, mondta a magyaratádi Csicskár Erzsébet, akinek a számára valamikor régen a Nagyatádi Művelődési Ház volt a kezdet, s most visszatért erre a helyszínre a nyári alkotótáborban.

K.G.

Fotó: Kovács Tibor

Szerdán délelőtt tucatnyian festettek a nagyteremben, míg többen az elkészült képeket rendezték kiállításba az előtérben. Negyedik éve tartják meg a nyári alkotótábort a városban.  

Forrás: Kovács Tibor

 

– Nagyatádon mindig is volt hagyománya művészeti életnek, gondoljunk a szoborparkra – mondta Nagy Erika, a tábor főszervezője. – Az amatőröket és a profikat ötvöző alkotótábori festészet azonban az elmúlt évtizedekben eddig nem volt jelen a városban, de nagy örömükre meghonosítottuk. A Covid miatt egy év kényszerűségből kimaradt, de most ismét lelkesen összegyűltünk tizennyolcan. Szerencsére vannak támogatóink, és a város mellénk állt. 

A tábor fő célja Nagyatád jellegzetességeinek bemutatása, ezért összegyűjtik a helyi műveket. A tárlatra az alkotók hoztak is magukkal képeket, mert sokszor egy hét nem elég egy mű elkészítésére. Az előző három évben Kertész Sándor festőművész vezette a tábort, de az idén Ország László képzőművész, nyugalmazott egyetemi tanár lett a művészeti vezető. 

Forrás: Kovács Tibor

Vele új technikákkal bővült a tábor, linómetszést és papírnyomatot tanultak a résztvevők. Az akrill, a pasztell és az akvarell festészeti technikák voltak a legnépszerűbbek, de a palettát gazdagították a grafikákkal. Nagyatád felismerte, hogy szüksége van saját értékek teremtésére, értékelte a táborban folyó alkotómunkát  Ország László, aki kiemelte, hogy az alkotótábor beilleszkedik a város nemzetközi képzőművészeti kapcsolataiba, és ez a légkör meghatározza a megszületett művek minőségét is. 

Forrás: Kovács Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában