Édes alkotások

2022.07.05. 10:28

Mézeskalácsból épült fel a falu

Mézeskalácsokból nyílt kiállítás a somogyfajszi könyvtárban pénteken.

Marosi Gábor

Fotó: M.W.

Az édes alkotások január és június között a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott szakköri foglalkozásokon készültek. Sall István polgármester lapunknak elmondta, a résztvevők teljesen kezdőként vágtak bele a mézeskalács-készítésbe. Sok új információt sajátítottak el gyakorlat közben és az online tananyagok segítségével.

A szakkörösök négyféle tésztával dolgoztak. Készítettek ütőfás, magfelrakásos, puha mézeskalácsot és mézes puszedlit is. Díszítettek cukormázzal, magvakkal és kipróbálták a színes felületkezelést is. Az alkotók a karácsonyi és a húsvéti ünnepkörhöz, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó figurákat, anyák napi szíveket és egy mézeskalácsfalut is készítettek. Utóbbi kompozíció harminc lakóházból és egy templomból áll. Sall István hozzátette, a szakkör célja az volt, hogy a koronavírus-járvány után újraindítsák a közösségi életet a településen. A mézeskalács-kiállítást július 20-ig lehet megtekinteni. 


 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában