Fotók és videó!

2022.07.10. 19:35

Lehetetlen volt unatkozni a szilvásszentmártoni fesztiválon

Ezreket vonzott a szilvásszentmártoni FALU fesztivál. A négy napos esemény vasárnap este ér véget.

Marosi Gábor

Fotó: Böcz Zoltán

A szervezők több száz programmal várták az érdeklődőket. A koncertek mellett, beszélgetések, előadások, kiállítások, játékos feladatok, finom ételek és italok is színesítettek az apró település fesztiválját.

A hétvégén ottjártunkkor többen is betértek abba a régi parasztházba, ahol Kurdi Csilla EX-PRESZ-SZIV paverpol és Tóth György Variációk irtókapára elnevezésű kiállítását lehetett megcsodálni. A tárlatnak a Szakony udvar adott helyet, csak úgy mint több festő és fotókiállításnak, valamint az izgalmas programoknak is. Az egyik pajtában egy mini szabadulószobával várták az érdeklődőket. Összesen 13 feladatot kellett megoldani ahhoz, hogy a láda kinyíljon és véget érjen a körülbelül 45 perces játék.

A népi mesterségekbe is belekóstolhattak az érdeklődők. Horváth-Domokos Zsanett az agyagozással ismerkedett meg. Érdeklődésünkre elmondta, amikor nekiállt edényt készíteni, akkor sokkal nehezebbnek látszott a munkafolyamat, végül könnyedén sikerült elsajátítania az alapokat. Hozzátette, erősen koncentrált arra, nehogy összenyomja a tárgyat, hanem finoman formázhassa.

Többen voltak, akik csak sétálgattak a hétvégi napsütésben és sorban kóstolgatták a kézműves termékeket. Palancsa Józsefné és Springmann Józsefné is főleg a jó levegő miatt látogatott el a fesztiválra. Lapunknak elmondták, jól éreztek magukat a településen, ahol vendégszerető fogattatásban volt részük. Simon Edit barátnőivel látogatott ki Szilvásszentmártonba. Az asszonyok egyetlen napot sem hagytak ki, mindig találtak olyan programot, ahol jól éreztek magukat. Érdeklődésünkre elmondták, jó látni azt, hogy bármerre is sétáltak a faluban, mindenhol ragyogó rend és tisztáság volt. Hozzátették, szinte minden kézműves és házi finomságot megkóstoltak, az egyik legnagyobb gasztronómia élményt a rétes nyújtotta. A zeneit pedig szombaton este Geszti Péter és vendégei. A nagy sikerű koncerten több százan tomboltak és énekelték együtt a jól ismert dalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában